KRENULA REALIZACIJA PROJEKTA UREĐENJA NEKATEGORISANIH ATARSKIH PUTEVA U PET SELA

N. Petrović 23-02-2024

Radovi na revitalizaciji nekategorisanih atarskih puteva u pet sela opštine Varvarin, finansirani sredstvima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i sredstvima iz lokalnog budžeta, krenuli su iz Sela Varvarin. Zamenik predsednice opštine Aleksandar Pavić, prilikom obilaska radova u Brestarcu, istakao je da će kroz ovaj projekat, vredan nešto više od 11.200.000,00 dinara, biti revitalizovano 5 kilometara atarskih puteva.

-Radi se o izuzetno značajnom i vrednom projektu za naše poljoprivrednike, u pet mesnih zajednica biće sanirani atarski putevi koji su, nakon prošlogodišnjih poplava, bili u stvarno lošem stanju, tako da će sada, nakon čišćenja rastinja i postavljanja tampon zone, uslediti nasipanje tucanikom, a kao što se može videti putevi se proširuju, tako da naši poljoprivrednici mogu bez problema da odu do svojih parcela. U ovih pet sela biće rekonstruisano 5 kilometara atarskih puteva, a pored Sela Varvarin projekat će se realizovati još u Bačini, Toljevcu, Zalogovcu i Marenovu - istakao je Pavić.

On podseća da je opština Varvarin budžetom za ovu godinu planirala duplo više sredstava u odnosu na prošlu godinu, čak 43 miliona dinara, a u cilju rešavanja problema nekategorisanih atarskih puteva i omogućavanja što boljih uslova za rad temnićkih poljoprivrednika.

Radove u Selu Varvarin obišao je i pomoćnik predsednice opštine zadužen za oblast poljoprivrede Nemanja Čolić.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar