TURISTIČKA ORGANIZACIJA GRADA KRUŠEVCA I SPECIJALNA BOLNICA “RIBARSKA BANJA” NA OVOGODIŠNJEM SAJMU TURIZMA PREDSTAVLJAJU TURISTIČKI POTENCIJAL KROZ DESTINACIJE NAŠEG KRAJA

N. POPOVIĆ 23-02-2024

Na najvažnijoj sajamskoj manifestaciji u ovom delu Evrope, više od 27 zemalja i oko 400 izlagača predstaviće svoje ponude, zemlja partner je Grčka. Među izlagačima je i Turistička organizacija grada Kruševca, koja na zajedničkom štandu sa Specijalnom bolnicom „Ribarska Banja” predstavlja turističku ponudu grada i okoline.

-Za Specijalnu bolnicu Ribarska Banja 2024. godina je Jubilarna, jer 1834. godine Knjaz Miloš uspostavlja Lečilište na osnovu prethodnih ispitivanja tople vode u Beču. To je razlog više da se obiđe ova turistička destinacija-rekao direktor Specijalne bolnice Ribarska Banja dr Dušan Šokorac koji je izjavio da mu je prvi utisak na 45. Sajmu turizma bolja je posećenost što je prvi pokazatelj da će nastupajuća letnja sezona biti ove godine uspešnija nego lane. Kako je dr Šokorac najavio ove godine jubilej će obeležiti radno, naime u susret EHRO 2027. i u skladu sa programom Srbija skok u Budućnost u Ribarskoj Banji gradiće se hotel, sve radimo kako je predsednik Aleksandar Vučić i pozvao da se gradi i unapređuje u susret EHRO 2027.

Inače, Zdravstveni turizam je glavni adut turističke ponude i svake godine menadžment se trudi da se unaprede nedicinska pomagala i sredstva kako bi pacijenti bili zadovoljni, rekao dr Šokorac.

Ono što je veoma važno to je da su vaučeri dobrodošli da svi koji žele uz pomoć vaučera mogu rezervisati i uživati u kompletnoj ponudi, a ako to urade na sajmu imaće i 10 posto sajamskog popusta rekao je direktor Specijalne bolnice Ribarska banja dr Dušan Šokorac.

Turistička organizacija Kruševac je u prvom redu svoju ovogodišnju ponudu pripremila kao predstavljanje kulturno-istorijskog nasleđa kroz uobičajene programe (Viteški megdan, Vidovdanske svečanosti) navodi direktorka Turističke organizacije Suzana Milosavljević

Moramo više raditi na uspostavljanju naše planine Jstrebac kao prave turističke destinacije. Imamo dobre rezultate ali zaista moramo svi da se angažujemo u narednom periodu. U svakom slučaju gosti Kruševca bez obzira za koji deo Kruševca da posete u potrazi za odmorom, Zabavni park Šaren grad ili Avantura Park na jastrapcu biće sigurno zadovoljni i doćiće ponovo, rekla je Milosavljević i dodala da svaki trći posetilac štanda pita za manifestaciju koja je već brend grada „Sajam balona“ koji se održava krajem jula.

Na svečanom otvaranju, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je prvi put u istoriji Srbije broj stranih gostiju prošle godine premašio broj domaćih turista, kao i da je Srbija u 2023. bila prva destinacija u svetu po stopi rasta prihoda stranih turista u odnosu na 2019. godinu, od 79 odsto. “Avantura počinje ovde” slogan je ovogodišnjeg, 45. Međunarodnog sajma turizma koji se u Beogradu održava do 25. februara.

Na ovogodišnjem Sajmu turizma prvi put nastupaju Kambodža, Ekvador, Sveta Lucija i Libija.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar