U CRKVI U KOMPLEKSU VASPITNO PORVANOG DOMA U KRUŠEVCU SVEČANO OBELEŽENA HRAMOVNA SLAVA

D. Karajović 28-02-2024

U novoizgrađenoj crkvi posvećenoj Svetim Apostolima Filimonu i Onisimu, u kompleksu Vaspitno popravnog doma u Kruševcu liturgijskim sabranjem i sečenjem slavskog kolača obeležena je hramovna slava.

Nova svetinja -crkva posvećena Svetim Apostolima Filimonu i Onisimu, koju je osveštao patrijarh srpski Porfirije, danas je svečano proslavljena hramovna slava Vaspitno popravnog doma, štićenika i zaposlenih. Reči iz besede sveštenika okupljenima u hramu bile su da se sve drugo smanjuje kada delimo, a jedino se ljubav uvećava.

Veliki broj sugrađana, kao i ljudi iz javnog života grada prisustvovao je Svetoj liturgiji, a upravnik Miloš Ristić istakao je da je ovo sabranje ugodno Gospodu, na korist svima, na prvom mestu štićenicima, kojih je u ustanovi trenutno 170. Ovogodišnji kolačar Dejan Veselinović, predao je kolač takođe zaposlenoj u Vaspitno popravnom domu doktorki Mileni Radičević i istakao da se nada da će i mlađi zaposleni poštovati praznik i zaštitnika i u budućim godinama sa radošću i veseljem preuzimati kolačarstvo, kao dostojanstveni i Bogougodni čin. Pored zaposlenih, štićenika i sugrađana, Liturgiji i svečanosti prisustvovali su i gradonačelnik Ivan Manojlović, njegova zamenica Snežana Radojković, predsednica Skupštine grada Kruševca doktorka Dragana Barišić, načelnik Policijske uprave Kruševac Ivan Milenković, bivši upravnik Doma Ivan Mijailović.

Inače, u Vaspitno popravnom domu ističu da je ova svetinja mesto duhovne obnove za sve koji su sticajem okolnosti zatvoreni unutar domskih kapija. Mnogi štićenici su se ovde i krstili, a sa mladim sveštenikom Nikolom često provode sate u razgovoru, jer kažu da u njemu vide čoveka od poverenja.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar