SAOBRAĆAJNA POLICIJA U KRUŠEVCU UKLJUČENA U AKCIJU ROADPOL

J.M. 14-03-2024

Mеđunarodna akcija pojačanе kontrolе saobraćaja Roadpol, usmеrеna na otkrivanjе prеkršaja nеkorišćеnja sigurnosnog pojasa tokom vožnjе i nеpropisnog prеvoza dеcе u vozilima, trajaće do 17. marta i sprovede je pripadnici Upravе saobraćajnе policijе MUP-a Srbijе.

- Cilj ove kontrole jeste prvenstveno podizanje nivoa bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, a usmerena je prvenstveno na otkrivanje i sankcionisanje one vrste prekršaja koji su najčešći uzročnici saobraćajnih nezgoda. Tu prvenstveno mislimo na neprilagođenu brzinu, nekorišćenje sigurnosnih pojaseva u toku vožnje, zatim korišćenje mobilnih telefona, neadekvatan prevoz dece u vozilima, a poseban akcenat staviće se i na kontrolu dvotočkaša - kaže Aleksandar Miljković, komandir Saobraćajne policijske ispostave (SPI) Kruševac.

Akcija pojačane kontrole saobraćaja počela je 11. marta.

- Za prva tri dana ove akcije, na teritoriji PU Kruševac, ukupno je kontrolisano 610 vozača, od kojih su otkrivena 283 prekršaja. Najveći broj prekršaja bilo je nekorišćenje sigurnosnih pojaseva u toku vožnje – 103, dok je upotreba mobilnih telefona zabeležena kod 34 vozača – ističe Miljković i apeluje na sve vozače da budu posebno obazrivi i da svojim odgovornim ponašanjem podignu nivo bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, ali i na vozače dvotočkaša da budu posebno obazrivi tokom lošijih vremenskih uslova, te da brzinu svojih vozila prilagode stanju na putu.

Fotografija. portal Mondo




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar