KRUŠEVAC DOBIJA DEČIJE IGRALIŠTE ZA ODBOJKU NA PESKU

D.K. 19-03-2024

Prošle nedelje u Čačku 27 jedinaca lokalne samouprave potpisalo je Ugovore o dodeli budžetskih sredstava, a namenjenih za nove ili već započete projekte u cilju pružanja podrške u uvođenju e-uprave i organizaciji i realizaciji kulturnih, sportskih, turističkih i drugih manifestacija, kao i projektima prevencije.

U ime Grada Kruševca Ugovor po Javnom pozivu Ministarstva državne i lokalne samouprave potpisao je gradonačelnik Kruševca Ivan Manojlović, a tiče se projekta "Unaređenje infrastrukturnih kapaciteta Sportskog centra kroz izgradnju dečijeg igrališza-odbojka na pesku". Opšti cilj projekta je unapređenje sportske infrastrukture grada Kruševca i povećan obuhvat korisnika usluga koje pruža Sportski centar.

- Njegovom realizacijom predviđena je izgradnja dečijeg igrališta za odbojku na pesku koje će se nalaziti u neposrednoj blizini bazena. Izgradnjom novog savremenog terena izvršila bi se zamena postojećeg, koji datira od 2002.godine - istakao je graonačelnik Ivan Manojlović.

Kompleks Sportskog centra ima mogućnosti za dodatno proširenje, a razmišlja se i o teniskom terenu

- Sve u cilju da se mladima pruže kvalitetni sporstski sadržaji, organizuju prestižna takmičenja, da njihovo opredeljenje bude sport i rekreacija, ali za to i objekti moraju biti bezbedni - dodao je gradonačelnik Manojlović.

Buduće dečije igralište biće povereno Sportskom centru na upravljanje. Teren će biti dostupan i pristupačan svima, posebno deci, mladima i osobama sa invaliditetom. Ukupna vrednost projekta podržanog od strane Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave iznosi 18.482.814,00 dinara.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar