KARIJERA „5.0” NIJE BAUK

N.P. 15-04-2024

U amfitetru Akademija Kruševac, Odsek tehničko-tehnoloških studija, Prva tehnička škola organizovala je predavanje „Karijera 5.0“. Predavč je bio Aleksandar Milinčić, IT stručnjak i mentor u inicijativi Digitalna Srbija.

Tema predavanja za učenike srednjih škola iz Kruševca je digitalna transformacija-izazovi i poslovanje u okruženju veštačke inteligencije i proces učenja i sticanja novih znanja uz pomoć savremenih tehnologija.

Na predavanju su pored učenika i organizatora, Prve tehničke škole, bili i đaci drugih srednjih kruševačkih škola.

U ovom veku iznaneđenje i strah prati pojavu veštačke inteligencije kao i pojava prvih parnih mašina. Otuda i pokušaj da se predstavi na pravi način pojam i pojava veštačke inteligencije, ali i da se na vreme đaci usmere i da svoju karijeru usklade sa naučno -tehnološkim napretkom. Predavanje je organizovala Prva tehnička škola, a pedagog Danijela Simonović, koja vodi brigu o karijernom svrstavanju učenika naglašava da je veoma važno da se prepozna potreba usavršavanja i da veštačka inteligencija nije bauk već da pruža nove i bolje mogućnosti.

Suorganizator predavanja je Visoka škola strukovnih studija u Kruševcu, a dr Bojan Milosavljević napominje da je vreme da se svi uključe i da shvate da nauka nije bauk i da je treba približiti učenicima.

Rođeni Kruševljanin Aleksandar Milinčić, koji je svoje ime u svetu nauke stekao van Kruševca, rado se odazvao pozivu i uzeo aktivno učešće kroz projekat Digtalna Srbija, a deo projekta je samo predavanje.

- Ako na vreme shvatimo vrednosti veštačke inteleigencije i naučno-tehnološkog napretka bićemo u prednosti - zaključio je mentor i predavač Digitalne Srbije, Aleksandar Milinčić.

Ovim, ali i drugim predavanjima ostvariće se cilj da se pospeši dalje školovanje i usavršavanje.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar