VOLONTERI MOTIVIMA IZ BAJKI ULEPŠAVAJU UČIONICE OSNOVNE ŠKOLE „CAR LAZAR“ U VELIKIM KUPCIMA

D.K. 15-04-2024

U Osnovnoj školi „Car Lazar“ u Velikim Kupcima volonteri Edukativnog centra crtali su murale u učionicama i time doprineli boljem, uređenijem i lepšem prostoru u kome uče mladi naraštaji.

- Slične volonterske akcije nastaviće i u drugim školama. U okviru promocije volonterizma, imali smo i projekat u kome je učestvovalo 15 ekipa, a nastavak je današnja i neke buduće akcije. Danas naši volonteri ulepšavaju učionice đaka škole u Velikim Kupcima i to motivima iz bajki - istakao je Ilija Jovanović, iz Edukativnog centra Kruševac.

- Pustiti mašti na volju, sa bojama, četkama i farbama...Trudim se da ostavimo trajni pečat i podsetimo da je volonterizam besplatni, dobrovoljni rad, koji pored saosećanja sa drugima, širi i duh solidarnosti i ima edukativni karakter - naglasila je u ime svojih „kolega“, učenika srednjih škola - volonterka Anđela Ranković.

Volonteri su i u prethodnom periodu imali nekoliko akcija na samom objektu, ali i u dvorištu škole, a u narednom periodu na školi će se raditi fasada, te eto ideje da se i ona ulepša nekim lepim i edukativnim motivima.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar