ODRŽANA REDOVNA SEDNICA SKUPŠTINE TRSTENIČKIH PENZIONERA

Dragan Ivanović 18-04-2024

U prostoriji Kluba penzionera u Trsteniku, održana je redovna sednica Skupštine Opštinske organizacije penzionera Trstenik. Prisutne je na početku sednice pozdravio i poželeo im dobrodošlicu predsednik ove organizacije, Branislav Lazarević, a onda ih pozvao da minutom ćutanja odaju počast preminulim penzionerima između dve prethodne sednice Skupštine.

Prozivku članova na ovoj sednici izvršio je sekretar organizacije Slavoljub Vasić. Zatim je usledio izbor članova radnog predsedništva i overača zapisnika. Dnevni red sednice pročitao je i sednicom predsedavao Tomislav Đaković. Za razmatranje i usvajanje na dnevnom redu bilo je šest tačaka.

- Jednoglasno smo usvojili predstavljeni dnevni red, a naši članovi su imali prilike da se upoznaju sa aktivnostima u materijalu koji smo im pre sednice dostavili na kućne adrese. To su bili izveštaj o radu i poslovanju organizacije penzionera u prošloj godini, a isto tako smo razmotrili i usvojili program rada kao i finansijski plan za 2024. godinu. Potvrdili smo odluke Izvršnog odbora o usvojenom finansijskom izveštaju za 2023. godinu. Razmotrili smo i usvojili izveštaj Nadzornog odbora za 2023. godinu. Na osnovu odluke našeg Izvršnog odbora napravili smo izmene Pravilnika fonda solidarnosti u članu 26 koji sada glasi – „iznosi beskamatnih kratkoročnih pozajmica za članove fonda solidarnosti, mogu se odobravati do maksimalno 20 hiljada dinara“, umesto dosadašnjeg iznosa od 10 hiljada dinara u pet mesečnih rata. Povoljnosti koje naši članovi mogu, osim pomenutog koristiti, su nabavka i podela životnih namirnica, pilećeg mesa, ribe i proizvoda od ribe uz otplatu u tri jednake mesečne rate. Zatim nabavka ogreva, drva i uglja uz povoljne cene i otplatu u deset jednakih mesečnih rata. Isto tako, naši članovi mogu konkurisati za besplatno banjsko lečenje-rehabilitaciju u banjskim centrima Srbije o trošku PIO Fonda u trajanju od 10 dana. Ove i druge planirane aktivnosti nastavljamo i tokom ove godine - rekao nam je predsednik Opštinske organizacije penzionera u Trsteniku, Branislav Lazarević.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar