NOĆ MUZEJA SUTRA U KRUŠEVCU

Fotografija skinuta sa zvaničnog sajta Muzeja Kruševac 17-05-2024

Dva najveća „muzejska praznika“ – Međunarodni dan muzeja i Evropska noć muzeja, obeležavaju se sutra. Noć muzeja predstavlja jedinstven kulturni spektakl u velikom broju gradova širom sveta, među kojima je i Kruševac.

Centralna zgrada Narodnog muzeja biće otvorena od 08.00 sati do ponoći i ulaz je besplatan. Umetnička galerija i Memorijalni kompleks Slobodište biće za posete otvoreni od 17 sati do ponoći.

U Narodnom muzeju posetioci mogu da vide osim stalne postavke i izložbu „ Upoznajmo zemlju – Geološki put kroz vreme“ .U Memorijalnom kompleksu Slobodište može se videti stalna postavka „ Kazneni zavod: Logor u Kruševcu 1941.- 1944.“ posvećena ratnom stradanju pod Bagdalom.

U Umetničkoj galeriji otvorena je izložba Gabriela Glida "Homeoapatija“ , a na digitalnoj platformi virtulnimuzej.com/nmk u okviru međunarodnog projekta „ SOS Heritage“ moći će da se vidi virtuelna izložba „ 101 tašna“ - prikaz tašni iz privatnog vlasništva od početka XX veka do danas, najavljuju iz kruševačkog Muzeja.

Fotografija skinuta sa zvaničnog sajta Muzeja Kruševac. www.nmks.rs
Ukupno komentara 0

Ostavite komentar