POLICIJA OTKRILA SKORO DVE TREĆINE KONTROLISANIH VOZAČA KAMIONA U PREKRŠAJU

20-05-2024

Završena je međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja, usmerena na otkrivanje prekršaja vozača autobusa i teretnih vozila. Ono što zabrinjava policiju je da je skoro dve trećine kontrolisanih vozača kamiona zatečeno u prekršaju, izjavio je jutros Dejan Stević iz Uprave saobraćajne policije.

Stević je za Tanjug rekao da su tokom akcije pojačane kontrole saobraćaja, koja je trajala od 13. do 19. maja, pripadnici MUP-a kontrolisali više od 10.000 vozača autobusa i kamiona i otkrili oko 6.400 prekršaja.

"Ono što nas je zabrinulo kada su u pitanju vozači kamiona jeste da je čak dve trećine njih zatečeno u prekršaju. Svaki treći vozač kamiona nije bio u prekršaju," rekao je Stević.

Ovi rezultati ukazuju na ozbiljne probleme u poštovanju saobraćajnih propisa među vozačima teretnih vozila, što može imati značajne posledice po bezbednost na putevima. Akcija pojačane kontrole saobraćaja imala je za cilj povećanje bezbednosti i smanjenje broja saobraćajnih nesreća kroz strožu kontrolu i sankcionisanje prekršilaca.

Ministarstvo unutrašnjih poslova najavilo je nastavak ovakvih akcija u budućnosti, sa ciljem podizanja nivoa bezbednosti u saobraćaju i smanjenja broja prekršaja među profesionalnim vozačima.

Izvor: Tanjug




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar