LOKALNA SAMOUPRAVA U ĆIĆEVCU POTPISALA UGOVORE SA PREDSTAVNICIMA CRKAVA

21-05-2024

Lokalna samouprava potpisala ugovore sa predstavnicima crkava, budžet za finansiranje projekata za izgradnju i obnovu verskih objekata povećan na milion i po dinara

Opština Ćićevac potpisala je ugovore o finansiranju projekata crkava i verskih zajednica u vrednosti od 1,5 miliona dinara za ovu godinu. Ova inicijativa koja je deo šire strategije lokalnog razvoja i očuvanja verskog i duhovnog identiteta, ima za cilj da podrži rad verskih institucija i da doprinese očuvanju istorijskih objekata.

Projekat je i pokazatelj jačanja saradnje izmedju lokalne samouprave i crkava i verskih zajednica, čiji je cilj da zajedno rade na očuvanju naše tradicije i nasledja.

Sredstva su namenjena za finansiranje različitih projekata, uključujući obnovu i adaptaciju verskih objekata, a koja će omogućiti da se nastavi sa očuvanjem naše verske i kulturne baštine za buduće generacije. Potpisivanje ovog ugovora predstavlja još jedan korak ka izgradnji snažnog i ujedinjenog zajedništva, dok se Opština Ćićevac pozicionira kao zagovornik očuvanja kulturnog identiteta i podrške verskim vrednostima.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar