PRIJEM UČESNIKA MEĐUNARODNOG DEČIJEG FESTIVALA

21-05-2024

Gradonačelnik Grada Kruševca Ivan Manojlović primio u Mozaik sali učesnike 11. Međunarodnog dečjeg festivala koji se održava u Kruševcu od 18. do 22. maja 2024. godine. Prijemu su prisustvovali i saradnici gradonačelnika: Dragana Barišić, predsednik Skupštine grada Kruševca; Snežana Radojković, zamenik gradonačelnika; Maja Cuckić, sekretar Skupštine grada Kruševca sa zamenicom Ivanom Antić i Snežana Aleksić, pomoćnik gradonačelnika za društvene delatnosti.

Gradonačelnik Ivan Manojlović je pozdravio goste iz Severne Makedonije i Turske, poželeo dobrodošlicu i prijatan boravak u Kruševcu. “Naši učenici se, zahvaljujući ovom festivalu, kroz igru i pesmu druže, sklapaju i neguju nova prijateljstva sa svojim vršnjacima iz drugih zemalja. Ovo je i izuzetna prilika da mladi steknu nova saznanja o kulturi, tradiciji i istoriji drugih zemalja. A grad Kruševac je uvek tu da podrži mlade i bude dobar domaćin“, naglasio je gradonačelnik.

Festival se održava od 2013. godine, a ideja je potekla od nastavnika i učenika OŠ „Vuk Karadžić“ koji su te godine učestvovali na sličnom festivalu u Istanbulu.

Ove godine je škola „Vuk Karadžić“ organizovala festival u saradnji sa OŠ „Branko Radičević“.

U ime organizatora, obratio se Dragomir Aleksić, direktor OŠ „Vuk Karadžić“ koji se zahvalio gradonačelniku i njegovim saradnicima na prijemu i pomoći oko organizacije festivala, dodavši da mu je žao što gosti iz Rumunije i Slovenije nisu mogli da prisustvuju, iz opravdanih razloga. Posebno je istakao da će gostima pokazati kulturno- istorijske znamenitosti našeg carskog grada i poželeo svim učesnicima festivala lep provod i druženje.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar