KARATE TURNIR “TEMNIĆ KUP” OKUPIO VIŠE OD 70 UČESNIKA IZ SRBIJE I BUGARSKE

N. Petrović 10-06-2024

U Hali sportova Sportskog centra “Temnić” u Varvarinu, a u organizaciji Karate kluba “Temnić”, uz podršku Karate federacije Srbije i Karate saveza uže Srbije i pod pokroviteljstvom opštinskog Sportskog saveza i Opštine Varvarin, održan je turnir u karateu “Temnić Kup 2024”, u kome je učešće uzelo više od 70 takmičara iz Srbije i Bugarske.

Prisutne je pozdravio predsednik Karate kluba “Temnić” Dražen Bogdanović, zahvalio se karatistima na odzivu prvom turniru “Temnić Kup” i izrazio očekivanje da će ovaj turnir postati tradicionalni, uz druženje i svake godine sve veći broj učesnika. Poželeo je gostima lep provod u Varvarinu i da odavde ponesu lepe utiske, ali i medalje.

“Temnić Kup” je svečano otvorio zamenik predsednice opštine Varvarin Aleksandar Pavić, poželevši dobrodošlicu gostima i lep boravak u Varvarinu.

- Meni je pripala čast da, u ime Opštine Varvarin, otvorio ovo prelepo takmičenje. Nadamo se da će narednih godina biti još više gostiju, a domaćinima, Karate kluba “Temnić”, čestitao bih na odličnoj organizaciji. Želim vam puno sreće i da najbolji pobede - poručio je Pavić.

Ovaj turnir je kruna uspešnog devetogodišnjeg rada Karate kluba “Temnić”, a takmičari su se nadmetali u kategorijama poletaraca, pionira, nada i kadeta. Cilj turnira je još veća popularizacija karatea u Temniću i promocija sporta i zdravih stilova života kod mladih ljudi, a pored mladih temnićkih karatista, koji medalje osvajaju širom Srbije, na “Temnić Kupu” u Varvarinu učešće su uzeli i Karate klubovi “Petromaks” iz Sofije, “014 Valjevo”, “Bor”, “Raška”, “Ozren Sokotop” iz Sokobanje, “Knez Lazar” iz Ćuprije, “Borac” iz Čačka.

Svečanom otvaranju turnira “Temnić Kup” prisustvovali su pomoćnica predsednice opštine Varvarin Marija Brajović i predsednik Sportskog saveza opštine Varvarin Andrija Stamenković.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar