U KRUŠEVCU ODRŽANA 6. SEDNICA GRADSKOG PARLAMENTA

M.A. 15-06-2024

Na 6. zasedanju Gradskog parlamenta, pred odbornicima se našla 21 tačka dnevnog reda.

Odmobrnici su između ostalog, razmatrali predlog Odluke o dodeljivanju Vidovdanske nagrade i priznanja grada Kruševca kao i predlog Odluke o završnom računu budžeta grada Kruševca za 2023. godinu.

Na sednici se raspravljalo i o stalnom sastavu Gradske izborne komisije, izveštajima javnih preduzeća za period od 1. januara do 31. marta 2024. godine, kadrovskim rešenjima vezanim za školske i nadzorne odbore, ali i planskim dokumentima.

Odbornici Skupštine grada, su na redovnom zasedanju, pored ostalog, raspravljali i o predlogu Odluke o usvajanju Lokalnog akcionog plana za rodnu ravnopravnost grada Kruševca za period od 2024. do 2027. godine.

Takođe, na sednici Gradskog parlamenta, potvrđene su i ovogodišnje odluke o dodeli Vidovdanske nagrade, plaketa i pohvala, gde će najviše priznanje grada Kruševca biti dodeljeno prvom potpredsedniku Vlade Srbije i ministru finansija, Siniši Malom, za izuzetan doprinos ekonomskom, privrednom i društvenom razvoju Republike Srbije i grada Kruševca.

Među dobitnicima Vidovdanskih plaketa su: Miloje Mihajlović – predsednik SO Kruševac u periodu 1998-2000. godine i narodni poslanik u četiri mandata, za izuzetan doprinos razvoju i afirmaciji grada Kruševca; Miodrag Ražnatović –advokat i sportski menadžer, za izuzetan uspeh i ostvarene rezultate u afirmaciji košarke i doprinos popularizaciji sporta; protojerej stavrofor Dragi Veškovac - sekretar Eparhije kruševačke, za izuzetan doprinos u očuvanju i negovanju kulture i duhovnosti učešćem u realizaciji brojnih kulturnih manifestacija i doprinos izgradnji i obnovi hramova na području grada Kruševca; pripadnici herojske 125. motorizovane brigade, povodom obeležavanja 25 godina od učešća u odbrani zemlje od NATO agresije na SRJ, u svrhu očuvanja kulture sećanja na sve žive, poginule i nestale pripadnike ove herojske ratne jedinice i Zemljoradnička zadruga „Kalemar“ iz Konjuha, za 120 godina uspešnog poslovanja i doprinos razvoju poljoprivrede i sela.

Ove godine, na Vidovdan, biće dodeljene i Pohvale grada Kruševca pojedincima, ustanovama i organizacijama.

FOTO:M.A.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar