POČELO POLAGANJE ZAVRŠNOG ISPITA, TEST IZ SRPSKOG PO MIŠLJENJU OSMAKA NIJE BIO TEŽAK

18-06-2024

U okviru završnog ispita, učenici osmog razreda osnovnih škola u Srbiji polagali su test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika. Drugog dana, polagaće test iz matematike, dok će u četvratk 20. juna rešavati zadatke testa iz izbornog predmeta.

Kako saznajemo od direktora OŠ “Dragomir Marković” u Kruševcu Bojana Minovića, prvi dan završnog ispita je protekao regularno, tako da nije bilo nikakvih nepravilnosti. Đaci ove škole sa nama su podelili utiske sa polaganja testa iz maternjeg, odnosno srpskog jezika i kako kažu, pitanja nisu bila teška.

Za rešavanje testova, učenici na raspolaganju imaju 120 minuta, odnosno polaganje počinje u 9 časova i traje do 11 sati. Ukoliko je ispit počeo sa zakašnjenjem, vreme ispita se produžava tako da izrada testa traje 120 minuta.

Preliminarni rezultati završnog ispita na nivou škole i portalu Moja srednja škola biće objavljeni u subotu, 22. juna. Učenici i njihovi roditelji imaju pravo na prigovor koji je moguće podneti neposredno u školi ili elektronskim putem. Objavljivanje konačnih rezultata završnog ispita biće 25. juna, a raspodela po srednjim školama i obrazovnim profilima 2. jula.

Popunjavanje liste želja je 26. i 27. juna, elektronskim putem ili neposredno u matičnim osnovnim školama. Upis u srednje škole moći će da se obavi elektronski, na portalu Moja srednja škola, od 2. do 6. jula.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar