KRUŠEVAČKI ROK MARATON OVE GODINE U OKVIRU VIDOVDANSKIH SVEČANOSTI

18-06-2024

Kruševački rok maraton, koji će ove godine biti održan u dvorištu Kulturno prosvetne zajednice, biće domaćin raznovrsnim muzičkim nastupima za vikend, 21. i 22. juna. Ove godine, festival je proširen na dva dana, donoseći još bogatiji program sa domaćim i gostujućim bendovima.

- Prva festivalska noć, 21. juna, rezervisana je za nastupe dobro poznatih domaćih bendova. Na bini će se naći Fuktor Reunion, Radiofoniks, kao i Treća Smena, koja će imati svoj prvi nastup nakon objavljivanja drugog studijskog albuma "Dovoljno jak". Posebnu pažnju privući će i novosadski bend Nemi Pesnik, čiji je hit "Koliko si luda" 2020. godine postao hit godine na radiju 202. Drugo veče, 22. jun, donosi pregršt poznatih imena kako na lokalnoj tako i na regionalnoj sceni. Mladi gimnazijski bend iz Kruševca, Enum, otvoriće veče, a nakon njih će nastupiti XI Novembar i svima dobro poznati kruševački pankeri Crveni Karton. Kulminacija druge večeri biće nastup benda Keni Nije Mrtav, koji su se ove godine istakli na Beoviziji i pobrali simpatije širom prostora bivše Jugoslavije. Kao poseban gost, publici će se predstaviti bend Eho Radar iz Prijedora, koji su stekli popularnost pobedama na mnogim festivalima, uključujući Na putu za jug u Mostaru, Rok Fest u Aleksandrovcu i čuveni Banjalučki Demofest, gde su osvojili prvu nagradu 2023. godine – predočio je Ivan Pelajić u ime Udruženja rok muzičara grada Kruševca.

Inače, Kruševački rok maraton ideja je nastala još 2009. godine, da bi nakon godina pauze bila obnovljena prošle. Ove godine, maraton najavljuje širok izbor žanrova i bendova, te obećava vrhunski provod i odličnu zabavu tokom vikenda, 21. i 22. juna. Kako najavljuju organizatori, koncerti će početi u 20h.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar