AMSS UPOZORAVA VOZAČE NA OPREZ ZBOG VISOKIH TEMPERATURA I POJAČANOG SAOBRAĆAJA

19-06-2024

Auto-moto savez Srbije apeluje na vozače da prilagode vožnju uslovima visokih temperatura i pojačanog saobraćaja. Visoke temperature mogu prouzrokovati vanredne zastoje, prekide u saobraćaju i iznenadne kvarove na vozilu. Vozači se pozivaju na dodatnu opreznost i adekvatne pripreme za putovanje kako bi se izbegli potencijalni problemi na putevima. AMSS savetuje da se redovno proverava stanje vozila, posebno sistema za hlađenje, te da se putuje u ranim jutarnjim ili kasnim večernjim satima kako bi se izbegle najveće vrućine.

Inaće, Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da nas očekuje period izuzetno toplog vazduha koji stiže sa severa Afrike. Maksimalne temperature u Srbiji danas će biti od 35 do 38 stepeni, dok će u četvrtak dostići od 33 stepena na severu do 39 stepeni na jugu i istoku zemlje.

Vrhunac toplotnog talasa očekuje se u petak i subotu, kada će temperature dostići između 35 i 40 stepeni Celzijusa. Prema prognozi RHMZ-a, danas će biti pretežno sunčano i veoma toplo, sa slabim promenljivim vetrom u većem delu zemlje, dok će u Vojvodini duvati slab do umeren južni i jugozapadni vetar. Najniže temperature će se kretati između 15 i 22 stepena, a najviše između 35 i 38 stepeni.

Za vikend i početak sledeće sedmice, uz lokalni razvoj oblačnosti, očekuju se retki kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. U subotu posle podne na severu i zapadu, a u nedelju i u ostalim krajevima, predviđa se pad temperature na vrednosti između 28 i 34 stepena Celzijusa.

AMSS podseća vozače da se pridržavaju saveta i preporuka kako bi njihovo putovanje bilo bezbedno i bez stresa tokom predstojećih vrelih dana.

Izvor: Internet




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar