MO SLEPIH I SLABOVIDIH KRUŠEVAC OBELEŽILA 69. GODIŠNJICU POSTOJANJA

J.M. 19-06-2024

U prostorijama Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih Kruševac, u zadužbini Marije Velimirović, babice, okupili su se članovi organizacije i njihovi gosti kako bi proslavili 69 godina uspešnog rada i postojanja. Ovo je bila prilika da se Organizacija zahvali dobročiniteljima, kojih, kako je rečeno sve više ima, a takođe, zajedno sa pomoćnicom za društvene delatnosti gradonačelnika Kruševca Snežanom Aleksić, isproba i govorni pikado, čiju je nabavku finansirao Grad preko Sportskog saveza osoba sa invaliditetom našeg grada.

- Stvarno sa zadovoljna i srećna, jer su velike kompanije i pojedinci pokazali da se ponovo vraća taj humanitarni duh u srpstvo. Mi smo im veoma zahvalni zahvali, a u ovoj godini smo zaista imali veliki broj donacija preko 10-11 donatora je učestvovalo ovde, a na kraju pored svih materijalnih dobara mi smo dobili i nešto što se tiče i sporta. Tu smo posebno zadovoljni zato što već nekoliko godina planiramo i pokušavamo da dođemo do govornog pikada koji je zaista skup i koji je došao iz Slovenije, zahvaljujući našim saradnicima: Sportskog saveza osoba sa invaliditetom grada Kruševca i naravno uz finansijsku pomoć naše lokalne zajednice. Tak, mi sada krećemo da se bavimo i ovim sportom, jer Nacionalni savez slepih i slabovidih ima ligu u okviru pikada, pa eto i mi da se potrudimo da osnujemo sportsko udruženje i da krenu takmičenja, jer smo se bavili kuglanjem pa tako da i to podignem ona neke više nivoe – kazala je predsednica Organizacije, Snežana Radović.

Inače, Međuopštinska organizacija slepih i slabovidih Kruševac ima 200 članova, od čega je 120 iz grada, a 80 članova pripadaju opštinama Aleksandrovac, Brus, Trstenik, Varvarin i Ćićevac.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar