KRUŠEVAC NAGRAĐUJE NAJMLAĐE SPORTISTE

19-06-2024

Na svečanosti održanoj u Mozaik sali, Sportski savez grada Kruševca dodelio je nagrade mladim perspektivnim sportistima uzrasta do 13 godina. Dodeli su prisustvovali brojni predstavnici gradske vlasti i javnih ustanova, koji su podržali ovu inicijativu.

Sportski savez je ranije ovog meseca raspisao Javni poziv za podnošenje kandidatura, otvoren od 12. do 17. juna, na koji je pristiglo 45 prijava. Kandidati su mogli da se prijave samostalno ili putem svojih sportskih klubova, a nagrade su dodeljene u zavisnosti od postignutih sportskih rezultata.

Uručeni su im pokloni koje su obezbedile lokalne javne ustanove: Narodni muzej je dodelio 30 godišnjih karata, Kruševačko pozorište 15, Narodna biblioteka 45 karata i po jedan primerak knjige, Turistička organizacija grada 45 ulaznica za Šarengrad, a Sportski centar 25 sezonskih karata za otvorene bazene.

Gradonačelnik Ivan Manojlović pozdravio je prisutne rečima:

- Ovaj događaj je potvrda da je Kruševac sportski grad. Saradnjom sa našim javnim ustanovama pružamo priznanje najmlađima koji su postigli izuzetne sportske rezultate i podstičemo ih da nastave da se trude.

Istakao je i da su za decu stariju od 13 godina obezbeđene sportske stipendije, dok se najmlađima dodeljuju simbolične nagrade za kvalitetno ispunjenje slobodnog vremena.

Među nagrađenima su i deca koja su postigla odlične rezultate na međunarodnim, republičkim i regionalnim takmičenjima. Gradonačelnik je naglasio važnost podrške roditelja u postizanju ovih uspeha.

Poklone su uručili gradonačelnik Ivan Manojlović i gradski većnik Ljiljana Maksić, a svečanosti su prisustvovali i predsednica Skupštine dr Dragana Barišić, pomoćnice gradonačelnika Nevena Plavšić, Snežana Aleksić i Ana Prvanov, kao i direktori javnih ustanova koje su obezbedile nagrade.

U ime nagrađene dece, zahvalila se Helena Pavlović, članica Karate kluba Kruševac.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar