JASIKA KRUPNIM KORACIMA GRABI NAPRED

N.Popović 20-06-2024

U Mesnoj zajednici Jasika, ističu da se tokom prošle godine puno radilo na podizanju nivoa standarda života svih meštana. Radilo se na unapredjenju infrastrukture, društvenog i javnog života ali i akcenat je stavljen na sportski život.

O dosadašnjim dostignućima u više aspekata seoskog života predsednik Mesne zajednice Jasika Svetislav Bošković je naveo, da u Mesnoj zajednici Jasika, koja pokriva sela Srnje, Gavez i Velika Kruševica, tokom prošlogodišnje gradjevinske sezone realizovani su projekti iz planskog dokumenta grada Kruševca "Program razvoja mesnih zajednica".

-U ulici 14. oktobra postavljen je asfalt u dužini od 470 metara. Postavljene su kanalete, a sredstva je obezbedilo Javno preduzeće Putevi Srbije. Pored ove ulice uradjene su Moravska i Omladinska ulica, a ulica Milana Rakića dobiće kanalizacionu mrežu pored asfalta. Ulica Stevana Popovića u kojoj živi romska populacija dobila je asfalt. Ovo je veoma bitno za sve meštane u ovom selu. U Srnju su asfaltirane 3 ulice i sanirano klizište, kao i mostić koji je bio problem meštanima. U Velikoj Кruševici uskoro počinju radovi u ulici od 1.100 metara dok će se u selu Gavez osvetliti jedan deo samog sela - navodi Bošković i dodaje da u sklopu zgrade Doma kulture u Jasici radi Ambulanta Doma zdravlja u Kruševcu. Apotekarska ustanova radi na uredjenju Apoteke u delu predvidjenom za te namene.

-U cilju poboljšanja standarda žovota svih meštana ali i zaštite imovine u Jasici je formirano Dobrovoljno vatrogasno društvo. Na teritoriji grada Kruševca u Velikom Šiljegovcu postoji slično udruženje. Društvo je oformljeno razumevanjem i zalaganjem Vatrogasno-spasilačke jedinice i rukovodstva lokalne samouprave. Pored Doma kulture uradjen je sportski deo za basket i mali fudbal kao i tereni sa ljuljaškama i klackalicama - zaključio je Bošković koji je dodao za kraj da sve ovo svrstava Jasiku i kao selo i kao Mesnu zajednicu u razvijeniji deo grada. Otuda se posle dužeg vremena zakotrljala i buba-mara na "velikom fudbalskom terenu". Rekonstruisan je teren, postavljene tribine i obnovljen rad kluba FK Jasika. Na obnovljenom stadionu prvi meč je odigran sa FK Žabare i Jasičani su pobedili rezultatom 5:2.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar