VIDOVDANSKI TURNIR U ODBOJCI NA PESKU ODRŽAN NA NOVIM TERENIMA SPORTSKOG CENTRA KRUŠEVAC

01-07-2024

Za Vidovdan svečanom ceremonijom su otvoreni novi tereni za odbojku na pesku uz prisustvo mnogobrojnih zvanica a već tokom vikenda Odbojkaški klub Napredak 037 je održao tradicionalni 12. Vidovdanski turnir u odbojci na pesku.

Svečanom otvaranju koje je održano u petak prisustvovao je Ministar omladine i sporta Zoran Gajić, gradonačelnika Kruševca Ivan Manojlović i brojne zvanice iz sveta javnog i političkog života grada.

Vrednost novoizgrađenih terena je 18 miliona dinara, a novac je obezbedilo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u saradnji sa Gradom Kruševcem.

„Grad Kruševac se trudi da svake godine na Vidovdan otvori novi objekat i preda ga na korišćenje građanima. Od ovog praznika, naša sportska infrastruktura biće bogatija za još jedan teren, odnosno igralište za odbojku na pesku.

Ženska odbojka, kao najmasovniji ekipni sport u svetu, kod nas u gradu je najpopularniji sport koji privlači dosta devojčica. U Kruševcu funkcionišu i rade šest odbojkaških klubova okupljenih u Gradski odbojkaški savez Kruševca sa preko 800 mladih odbojkaša i odbojkašica.

Ovaj sportski kompleks izgrađen je sredstvima Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave uz učešće Grada Kruševca. U teren je uloženo 18 miliona dinara i biće od koristi, kako najmlađim sugrađanima, tako i najstarijima tokom letnjih meseci. Igralište je dato na upravljanje Sportskom centru.

Ovo je još jedna potvrda odlične saradnje koju Grad Kruševac ostvaruje i nastavlja sa republičkom Vladom. Mnoge projekte smo već realizovali uz njihovu pomoć, a nadam se da će se tako nastaviti i dalje“, izjavio je gradonačelnik Ivan Manojlović.

„Naši mladi odbojkaši će imati priliku da oprobaju nove terene danas, a nadam se da će ih uspešno koristiti i u budućnosti.“

Ministar Gajić je istakao da je sport postavljen vrlo visoko u Vladi Republike Srbije. Ovaj projekat nije radilo Ministarstvo sporta nego Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, ali moram reći da postoji veći broj ministarstava koje itekako vode računa o sportu. Kad kažemo sport ne mislimo samo na naše velike sportiste već mislimo i na nastavu fizičkog vaspitanja, na rekreaciju ljudi od 7 do 77 godina. Nadamo se da će ovaj teren koristiti budućim svetskim i olimpijskim šampionkama, koje sada ovde stoje i koje će zameniti Tijanu Bošković i Maju Ognjenović.

U subotu i nedelju na XII Vidovdanskom turniru učestvovalo je 168 odbojkaša i odbojkašica podeljenih u 74 ekipe koji su se takmičili u 6 uzrastnih kategorija.

MIX turnir do 18 godina

1.Vujović/Jevtić

2.Dimitrijević/Tomičević

3.Kovačević/Stepanović

Ženski turnir do 18 godina

1.Nedić/Kovačević

2.Tadić/Tadić

3.Petrović/ Miladinović

Muški turnir do 18 godina

1.Jeftić/Kovačević

2.Stepanović/Gvozdenović

3.Šoškić/Lazarević

Ženski turnir do 16 godina

1.Petković/Miladinović

2.Petrović/Lazić

3.Kozić/Milanović

Ženski turnir do 14 godina

1.Stojić/Jončić

2.Sekulić/Đorđević

3.Mićić/Maksimović

Ženski turnir do 12 godina

1.Ristić/Kostić/Stajić

2.Petković/Zekanović/Stevanović

3.Šoškić/Antić/Antanacković




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar