ODRŽANA REDOVNA KONFERENCIJA ZA NOVINARE GO SNS KRUŠEVAC

D.K. 03-07-2024

U prostorijama Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Kruševcu na redovnoj konferenciji za novinare iskazano je zadovoljstvo što je u Kruševcu na Vidovdan po treći put održana Svečana sednica Vlade Republike Srbije, na kojoj su pored premijera Vučevića prisustvovali ministri u Vladi Srbije, kao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i gradonačelnik Kruševca Ivan Manojlović sa saradnicima.

- Imperativ Srpske napredne stranke i dalje biće bolji životni standard svih građana. Od države koja je bila pred bankrotom, domaćinskom politikom uspeli smo ekonomski da ojačamo - rečeno je na konferenciji.

Vidovdanaska nagrada ove godine pripala je ministru finansija Siniši Malom, a kao prepoznavanje aktivnosti koje ministarstvo na čijem je čelu sprovodi i saznanje da Srbija danas ekonomski jaka i stabilna, a zaposlenost na rekordno visokom nivou.

- Nastavićemo i dalje da gradimo i postižemo rezultate, a od ovog Vidovdana, gde su prikazani naoružanje i vojna oprema kojima raspolaže Vojska Srbije i ministrastvo odbrane na čijem je čelu naš kruševljanin Bratislav Gašić, gradićemo još više, a nebrojeno mnogo investicija, odrađene putne i druge infrastrukture, kao i brojni završeni i započeti projekti govore u prilog tome. Kao najznačajniji projekat izdvajamo Moravski koridor i ponosni smo što su benefiti otvorenog auto puta već vidljivi - čulo se na redovnoj konferenciji za novinare kruševačkih Naprednjaka.

Ministri koji su na Vidovdan 2024. prisustvovali sednici Vlade najavili su i nove investicije, koje se pre svega odnose na rad komunalnih preduzeća, ulaganje u kulturna dobra, bolju povazanost putevima, a sve je to očigledan pokazatelj odlične saradnje lokala i centralne vlasti.

- Svake godine na Vidovdan Kruševac dobija nove objekte i sadržaje koje predaje sugrađanima na korišćenje. Ove godine Kruševac je bogatiji za još jedan sportski objekat- igralište za odbojku na pesku, a na Dan grada odajemo počast zaslužnim sugrađanima, te su ove godine na Trgu glumaca postavljene još dve biste proslavljenim glumcima Marku Živiću i Miliji Vukoviću - istakla je predsednica Saveta za informisanje GO SNS Kruševac, Katarina Milosavljević.

Kruševac je danas moderan, razvijen, kulturni, istorijski i privredni grad. Uz postojeću fabriku za prečišćavanje otpadnih voda, dinamično se radi i na izgradnji najsavremenijeg Regionalnog centra za odlaganje i reciklažu otpada, čime će Kruševac biti svrstan na listu zelenih gradova Evrope i sveta.

- Gradi se i novi Regionalno industrijsko-tehnološki park, Istočnom obilaznicom povezujemo se sa Moravskim koridorom i sa planiranom trasom puta za aerodrom Rosulje. Plan je da se osim prenamene Kovid bolnice u potpunosti rekonstruiše i Opšta bolnica, što će imati veliki zanačaj, bolju i sugurniju zdravstvenu negu i zaštitu za sve građane Rasinskog okruga. Sprovodeći politiku mira i prosperiteta naš grad ima strategiju da budućim generacijam ostavi ekonomski jak Kruševac, sa novim prokektima i sadržajima, snažnim privrednim razvojem i povećanjem zaposlenosti - rečeno je na redovnoj konferencji za novinare kruševačkih naprednjaka.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar