NOĆNI POLUMARATON U KRUŠEVCU 17. AVGUSTA

J.M. 10-07-2024

Šesti po redu noćni polumaraton, koji će se u organizaciji Atletsko-rekreativnog kluba „Maratonac“ održati 17. avgusta, trčaće se na kružnoj tartan stazi parka Bagdala, u skladu sa pravilima Atletskog saveza Srbije. Organizatori ističu da će program trajati celu noć, sa ciljem promocije sporta i zdravog načina života.

- Trka je 17. avgusta, prijave su otvorene do 14. avgusta. Maraton se otvara u 18:30h „Trkom zadovoljstva, u 19 časova startuje prva takmičarska trka na 10 kilometara, a u 20:30h startuje glavna polumaratonska trka. Očekujemo da se sve to završi do 23:30h, kada je i proglašenje pobednika i zatvaranje cele manifestacije. Imamo još vremena za prijavu učesnika, ali i volontera koji će pomoći organizaciju, mada se neretko dešava da ti volonteri postanu i takmičari – kaže Seniša Gašić, predsednik ARK „Maratonac“.

Kao i ranijih godina, za sve zainteresovane biće organizovani besplatni treninzi.

- Pozivam sve Kruševljane, nebitno ko koliko ima godina, da se prijave, dođu i da trče sa nama. Besplatni treninzi će biti organizovani od sredine sledeće nedelje i u večernjim satima, a sve detaljne informacije će biti na našoj stranici društvenih mreža ARK „Maratonac“- kaže Nenad Živković, član kluba.

Inače, Atletsko-rekreativni klub „Maratonac“je u martu organizovao 9. kruševački polumaraton, koji je okupio više od 2000 učesnika, a očekuje se i da ovaj noćni privuče brojne trkače i rekreativce, te doprinese razvoju sporta i zdravog načina života u lokalnoj zajednici.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar