NASTAVLJA SE AKCIJA PREVENTIVNIH PREGLEDA

I.M. 12-07-2024

Akcija besplatnih preventivnih pregleda, koje sprovodi Ministarstvo zdravlja u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o zdravlju, biće nastavljena u nedelju, 14. jula, od 8 do 17 časova, u više od 160 zdravstvenih ustanova širom zemlje.

Građani će biti u prilici, čak i oni bez zdravstvenog osiguranja, da bez zakazivanja i uputa obave pregled kod endokrinologa , urade ultrazvuk štitne žlezde, izmere krvni pritisak, urade ekg,provere nivo šećera u krvi.

Ministarstvo zdravlja prati situaciju na terenu i ono što je najviše traženo od strane pacijenata se radi kadu su preventivni pregledi u pitanju, istakla je dr Vesna Stević Gajić direktorka Opšte bolnice Kruševac i dodala da će se ovog vikenda raditi pregledi štitne žlezde, pre svega ultrazvuk a onda i pregled endokrinologa ili interniste.

U porastu su oboljenja štitaste žlezde te s toga pozivam Kruševljane da dođu. Pregledi će se obavljati u zgradi Dijagnostičnog centra, istakla je Marina Kostić direktorka Doma zdravlja Kruševac.

Iz kruševačke Opšte bolnice i Doma zdravlja pozivaju građane da učestvuju u akciji i obave pregled i na taj način pozitivno utiču na svoje zdravlje.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar