POTPISAN SPORAZUM O REALIZACIJI MERA AKTIVNE POLITIKE ZAPOŠLJAVANJA U ĆIĆEVCU

Sanja Vasić 16-07-2024

Opština Ćićevac i Nacionalna služba za zapošljavanje, filijala Kruševac, početkom jula potpisale su Sporazum o realizaciji mera aktivne politike zapošljavanja u 2024. godini, koji se odnosi na dodelu subvencija za zaamozapošljavanje osoba iz kategorije teže zapošljivih lica.

Sporazum su potpisali dr Mirjana Krkić, predsednica Opštine Ćićevac i Predrag Marković, direktor kruševačke filijale NSZ.

Za realizaciju ove mere obezbeđena su sredstva u ukupnom iznosu od 3 miliona i 600 hiljada dinara, od čega Opština Ćićevac učestvuje u finansiranju mera aktivne politike zapošljavanja sa milion i osamsto sedamdeset hiljada dinara, a NSZ u iznosu od milion i 730 hiljada dinara.

Sporazum potpisan između dveju institucija podrazumeva jednokratnu isplatu subvencije u iznosu od 300 hiljada dinara po nezaposlenom licu, odnosno 330 hiljada dinara po licu iz kategorije osoba sa invaliditetom sa teritorije opštine Ćićevac, a radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva, kao i osnivanja privrednog društva ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos u delatnostima definisanim u skladu sa potrebama lokalnog ekonomskog razvoja.

Prednost, kada je reč o merama koje obuhvata pomenuti sporazum, imaju žene, posebno one iz manje razvijenih i devastiranih područja.

Nakon zaključivanja Javnog poziva, koji će biti raspisan 22. jula, odobravanje subvencija za samozapošljavanje biće određeno na osnovu ocene biznis plana i pripadnosti kategoriji teže zapošljivih lica.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar