PROŠLONEDELJNA TRSTENIČKA HRONIKA

Dragan Ivanović 17-07-2024

Tokom protekle sedmice u trsteničkoj opštini bilo je nekoliko značajnih aktivnosti od kojih ćemo pomenuti najzačajnije.U sklopu svojih redovnih aktivnosti predsednica opštine Trstenik Milena Turk,nastavila je ustaljenu praksu ’’Otvorenih vrata opštine Trstenik’’.U svom kabinetu primila je i razgovarala sa građanima koji su se unapred prijavili da bi izneli svoje probleme sa kojima se suočavaju.Predsednica opštine Trstenik ih je pažljivo saslušala i učiniće sve da im sa svojim saradnicima pojedinačno pomogne u rešavanju njihovih problema, jer kako je rekla u interesu ove opštine je interes građana uvek na prvom mestu.

Trstenik je posetila i izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović,primila je u svom kabinetu i razgovarala predsednica opštine Trstenik Milena Turk. Bilo je reči o dosadašnjim realizovanim aktivnostima u trsteničkoj opštini i o narednim planovima realizacije aktivnosti.

Zahvaljujući Ministarstvu za brigu o selu,na osnovu sprovedenog javnog konkursa potpisan je ugovor za dodelu bespovratnih sredstava,za kupovinu kuće sa okućnicom Tanji Arsić iz Trstenika u iznosu od 1.200,000 dinara. U Ministarstvu je ugovor u ime lokalne samouprave potpisao Gerasim Atanasković,član Opštinskog veća zadužen za ovu oblast u trsteničkoj opštini. Tim povodom je u svom kabinetu predsednica opštine Trstenik Milena Turk potpisala ugovor sa o dodeli pomenutih sredstava sa Tanjom Arsić.

Za uređenje vodotokova, kako bi se predupredile potencijalne katastrofe,koje mogu nastati izlivanjem potoka i reka,kao što je to bio slučaj u vreme nedavnih poplava na području trsteničke opštine,izdvojeno je ove godine 5,3 miliona dinara za sanaciju vodotokova.U toku su ovim povodom radovi na čišćenju Lopaške reke, Ljubostinjske reke, Popinske reke, Riljačke reke, kao i Bajinog, Milutovačkog, Lozanskog, bezimenog potoka i Česmene bare. Stanovništvu je upućen apel da propisno odlažu otpad.

Tehničkoj školi su dodeljena finansijska sredstva u iznosu od 1.705.762.00 dinara od strane Ministarstva pravde,posredestvom Ministsrstva prosvete Republike Srbije. Ova sredstva su namenjena za realizaciju projekta ’’Zamena podnih obloga u učionicama i kabinetima’’,koji se moraju realizovati do kraja ove godine. Opština Trstenik je do 12. septembra ove godine otvorila javni poziv za dodelu bespobvratnih sredstava u okviru programa podrške razvoju starih i umetničkih zanata i poslova domaće radinosti, koje dodeljuje Ministarstvo privrede Republike Srbije.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar