OTPOČELA 21. MANIFESTACIJA “STANISLAV BINIČKI”

I.M. 24-07-2024

U porti crkve Svetog Prokopija u Jasici likovnom kolonijom otpočelo je održavanje 21. Po redu Muzičke manifestacije “Stanislav Binički”.

Likovna kolonija godinu je mlađa od same manifestacije te se ove godine održava 20. po redu, istakla je Violeta Kaplarević direktorka Kulturnog centra Kruševac i dodala da će izložba radova biti otvorena u subotu 27. jula na dana rođenja velikog umetnika kada će ujedno u dvorištu osnovne škole u Jasici biti upriličen i muzički program.

Simbolično,u likovnoj koloniji učešće je uzelo 20 slikara a izložba radova biće upriličena kada i sam centralni deo manifestacije kada će biti i polaganje cveća na spomen bistu Stanislava Biničkog i veče umetničke muzike, istakla je Kaplarević.

Manifestaciju je ove godine pomogla Fondacija za srpski narod i državu kupovinom neophodnog materjala za realizaciju likovne kolonije.

Fondacija teži očuvanju kulturnog nasleđa i s toga smo u Jasici u rodnom mestu najvećeg srpskog kompozitora Stanislava Biničkog kako bi podržali pomenutu manifestaciju, istakla je projektni asistent fondacije Žaklina Božilović.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom grada Kruševca a u organizaciji Kulturnog centra, Mesne zajednice Jasika, Osnovne škole „Stanislav Binički“, Kulturno umetničkog društva „Stanislav Binički“ i Udruženja žena Jasike.

FOTO: I.M.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar