DELEGACIJA KRUŠEVCA POSETILA POBRATIMSKI GRAD ŽALEC POVODOM DANA GRADA

12-09-2024

Povodom obeležavanja Dana grada Žalec u Sloveniji, delegacija iz Kruševca, pobratimskog grada, učestvovala je u svečanim događajima. Delegaciju Grada Kruševca činili su predsednica Skupštine dr Dragana Barišić, zamenik predsednika Skupštine Siniša Maksimović i sekretar Skupštine Maja Cuckić.

Tokom posete, gradonačelnik Žaleca Janko Kos je zajedno sa predstavnicima pobratimskih gradova obišao novootvoreni vrtić "Vrtec Žalec Zahod" i svečano otvorio novu biciklističku stazu Celje – Žalec. Nakon ovih aktivnosti, usledila je ceremonija svečane sednice u čast Dana grada.

Predsednica Skupštine Grada Kruševca, dr Dragana Barišić, obratila se prisutnima u ime grada i gradonačelnika Ivana Manojlovića. Izrazila je zadovoljstvo što je deo delegacije koja je prvi put prisustvovala obeležavanju Dana grada u Žalecu. Takođe je naglasila važnost očuvanja prijateljskih odnosa između dva grada i istakla želju za daljim jačanjem saradnje.

Saradnja između Kruševca i Žaleca datira još od 2006. godine, kada je potpisan Sporazum o bratimljenju. Ova veza traje već 18 godina, a oba grada nastavljaju da grade bliske odnose kroz kulturne, ekonomske i obrazovne inicijative.

IZVOR/FOTO: GU KRUŠEVAC




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar