ODRŽAN SAJAM STARIH ZANATA I RUČNE RADINOSTI

FOTO: GRADSKA UPRAVA KRUŠEVAC 16-09-2024

U okviru ovogodišnje manifestacije Evropska nedelja mobilnosti, na platou ispred Doma sindikata u Kruševcu održan je Sajam starih zanata i ručne radinosti.

PKS RPK Kruševac uključila se u obeležavnje Urbane nedelje mobilnosti i to organizacijom jednodnevne izložbe starih zanata i rukotvorina, a izloženi predmeti su izrađeni od prirodnih i recikliranih materijala.

Pored sugrađana, sajam je obišla načelnica Gradske uprave Vesna Anđelić sa saradnicima, kao i direktorka Regionalne privredne komore Maja Marković sa saradnicima. Grad Kruševac podržava ovakve manifestacije vezane za urbanu mobilnost, istakla je načelnica Gradske uprave Vesna Anđelić.

- Okupili smo se povodom početka manifestacije Evropska nedelja mobilnosti 2024, kako bismo približili zajednički javni prostor našim sugrađanima i svima koji se bave nekom delatnošću i žele da izlože svoje proizvode. Danas ćemo otvoriti ovaj sajam koji je organizovan u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Kruševac, pridružiti se posetiocima i obići izlagače ekoloških proizvoda. Posebno je važno da su se predstavila i udruženja osoba sa invaliditetom kao predstavnici socijalnog preduzetništva.

Jedna od aktivnosti nedelje urbane mobilnosti je izložba starih zanata podsetila je Marija Vesković iz PKS RPK Kruševac.

- Regionalna privredna komora Kruševac dugo sarađuje sa ovim izlagačima iz celog Rasinskog okruga i trudimo se da zajedno sa njima odlazimo i u druge gradove i izlažemo njihove proizvode.

Na Sajmu je bilo prisutno 12 izlagača.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar