U OŠ „JOVAN JOVANOVIĆ ZMAJ“ REALIZOVANA AKCIJA O BEZBEDNOSTI DECE U SAOBRAĆAJU

I.M. 19-09-2024

U organizaciji Crvenog krsta u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ realizovana je akcija „Bezbednost dece u saobraćaju“.

Svake godine u septembru mesecu Crveni krst u saradnji sa pomenutom školom realizuju akciju sa ciljem promovisanja adekvatnog ponašanja u saobraćaju kaže Emina Todorović sekretar Crvenog krsta.

Tokom akije sa celom generacijom prvog razreda,njihovim učiteljima,volonterima Crvenog krsta a uz prisustvo školskog policajca preći ćemo preko pešačkog prelaza u blizini škole i samim tim ukazati na bezbedno i adekvatno ponašanje svih učesnika u saobraćaju,istakla je Todorović.

Učešće u akciji uzeli su učenici prvog razreda, njih 62.

Ovo je naša tradicionalna akcija koju na početku svake školske godine realizujemo. Ove godine imamo 62 prvaka i cilj nam je da ih bezbedno prevedemo preko ulice i da im objasnimo kako bezbedno da se kreću od kuće do škole, istakla je Gordana Jovanović profesor razredne nastave Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“.

U toku je i akcija Crvenog krsta Srbije koja se realizuje u okviru donacije Svetske banke a uključeni su i Ministarstvo prosvete, Ministarstvo za rad,zapošljavanje,boračka i socijalna pitanja i Ministarstvo za brigu o porodici. Grad Kruševac je uključen u projekat i za 1131 mališana obezbeđeni su pokloni.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar