USKORO PROGLAŠENJE PARKA PRIRODE „VELIKI JASTREBAC“

N. Popović 19-09-2024

U Gradskoj upravi održan je Javni uvid o Nacrtu uredbe o proglašenju i Studiji zaštite Parka prirode „Veliki Jastrebac“. Uvid po Zakonu traje 21 dan, te je tim povodom održana javna rasprava i prezentovan je Javni uvid projekta. Ministarstvo Zaštite životne sredine obrazovalo je komisiju od relevantnih članova kako bi se uzele u razumatranje sve kritike i primedbe i da se odgovori na adekvatan način. Pristup resornog ministarstva govori koliko je interesovanje za zaštitu Parka prirode „Veliki Jastrebac“.

- Veoma je važno da se krenulo sa realizacijom inicijative da se „Veliki Jastrebac“ proglasi za zaštićeno područije kao Park prirode - rekao je u ime Kancelarije za zaštitu prirode u Nišu, Danko Jović i dodao da biodiverzitet Jastrepca i cela planina treba da se štiti i unapređuje u svakom pogledu.

Javnom uvidu i raspravi odazvali su se zainteresovani iz Aleksenca, Blaca, Prokuplja i Kruševca. Takođe, prisutvom su dali na značaju predstavnici lokalnih samouprava Topličkog i Rasinskog okruga, ali i predstavnici preduzeća i firmi koji posluju u i na samoj planini. Veliki broj predstavnika udruženja za zaštitu životne prisustvovali su raspravi, a gradonačelnik Kruševca, Ivan Manojlović, poželeo je dobrodošlicu i uspešan rad na zadovoljstvo prisutnih.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar