VESNA LAZAREVIĆ, TEHNIČKI DIREKTOR KRUŠEVACPUT AD: DOBROM STRATEGIJOM DO REALIZACIJE PLANA

Nikola Popović 01-05-2021

U sklopu javnog privatnog partnerstva putarska firma Kruševacput već drugu godinu zaredom realizuje određene infrastrukturne projekte Grada Kruševca, a angažovana je i na projektima Puteva Srbije na teritoriji Rasinskog okruga i šire, rekla je direktor ove firme Vesna Lazarević. Angažovanjem na rekonstrukciji Trga kosovskih junaka "Kruševac put" započeo je radne aktivnosti u novoj građevinskoj sezoni. Aktuelni radovi se izvode lokacija kod "Oaze" gde se gradi novi kružni tok. U planu je izgradnja 5 ulica u Malom Golovodu: Stanoja Stanojevića, Dvoranska, Mendeljejeva, Duvanska i Fruškogorska. Takođe će se graditi atmosferska kanalizacija u Kozničkoj ulici.

Asfaliraće se i ulice u Panjevcu, Lazarici, Gaglovu i Gornjem Stepošu dok će se u Pozlati krenuti sa sanacijom klizišta. Kako bi se započeli radovi na izgradnji mosta u selu Ribare kruševacput će izvesti određene pripremne radove. Građevinska operativa Kruševacputa biće angažovana i na izgradnji više puteva i ulica na teritoriji trsteničke opštine, ali i na prilaznim saobraćajnicama prema Kopaoniku.Kruševacput i grad Kruševac već dve godine u okviru javnog privatnog partnerstva realizuju porjekte finansirane iz gradskog odnosno republičkog budžeta. Aktuelni radovi se izvode na lokaciji kod "Oaze" gde se gradi novi kružni tok, navodi direktor ove firme Vesna Lazarević.

- To je samo deo planiranog za ovu 2021. godinu. Imamo stručnjake koji su spremni za izazove. Naglasiću da je u planu izgradnja 5 ulica u Malom Golovodu: Stanoja Stanojevića, Dvoranska, Mendeljejeva, Duvanska i Fruškogorska. Takođe će se graditi atmosferska kanalizacija u Kozničkoj ulici. Veoma je važna saradnja naše firme, koja je u privatnom vlasništvu i Gradske uprave. Imamo zajednički cilj, a to je, dobar standard življenja u svim sredinama. To postižemo zajedničkim radom. Svako u svom domenu – zaključuje Lazarević.

U seoskom područiju asfaliraće se ulice u Panjevcu, Lazarici, Gaglovu i Gornjem Stepošu dok će se u Pozlati krenuti sa sanacijom klizišta. U sklopu javnog privatnog partnerstva putarska firma „Kruševac put“ već drugu godinu za redom realizuje određene infrastrukturne projekte Grada Kruševca, ali angažovan je na projektima Puteva Srbije na državnim putevima na teritoriji Rasinskog okruga i šire.

Posle završenih radova u Šumadijskoj ulici u selu Jasika, na seoskom područiju biće urađeni putevi između Kobilja i Velikog Golovoda u dužini od 2,8 kilometara. Takođe, uradiće se pravac Kobilje - Kosa- Lovci, ukupne dužine 4,1 kilometar. Put u dužini 2,25 kilometra na relaciji Srnje - Krvavica i Komorane - Lazarevac ukupne dužine 1600 metara. Meševo - Šavrane u dužini od 1800 metara biće asfaltirano.
Ukupno komentara 0

Ostavite komentar