KOMEMORACIJA POVODOM SMRTI KRUŠEVAČKE GLUMICE SLAĐANE NESTOROVIĆ RISTIĆ

M.A. 20-09-2024

Povodom smrti kruševačke glumice Slađane Nestorović Ristić, u velikoj sali Kruševačkog pozorišta održan je komemorativni skup.

U prisustvu porodice, kolega, prijatelja, polaznika škole glume i svih poštovaoca lika i dela ove kruševačke glumice, obratio se upravnik Kruševačkog pozorišta Branislav Nedić.

- Izuzetan čovek, izuzetan profesionalac, kako na sceni tako i van scene. Slađana je predstavljala temelj ovog pozorišta i temelj svoje kuće i sve je to nekako uspela da drži i da znamo da kada je tu da ne moramo da se brinemo. Velika žena, veliki čovek. Sve ono što glumac, što žena može da predstavlja bilo je sažeto u njoj. Svojom predivnom dušom, svojim talentom umela je da priđe da objasni, da razume, da saoseća svu našu decu i sve ove mlade glumce koji su dolazili u naše pozorište. Znala je da sačeka prva i da im se obrati sa lepim rečima, taktom, motivacijom, da osete da su dobrodošli ovde. Sva ta deca i iz publike i deca radnika našeg pozorišta su znala da u njoj imaju drugu majku, tetku, kumu...pravog prijatelja. Jednostavno, Slađa je bila takva, imala je neopisiv dar da priđe, da razume i da uputi. Hvala joj još jednom na svemu.

Slađana Nestorović Ristić rođena je 1966. godine u Kruševcu. U Kruševačkom pozorištu bila je zaposlena od 1990. godine. Tokom karijere ostvarila je veliki broj uloga u večernjim predstavama svih žanrova, ali i dečijim i lutkarskim predstavama gde je ostvarila niz interesantnih i zahtevnih uloga. Svoje glumačko umeće pokazala je i ulogama u televizijskim serijama. Interpretirala je uloge i u različitim studentskim filmovima i predstavama. Kroz mnoštvo manifestacija vezanih za institucije u sredini u kojoj je živela ili za važne datume, ostvarila se i kao recitator i voditelj programa i svečanih akademija. Dugogodišnja karijera ovenčana je nagradama na mnogobrojnim festivalima kako u zemlji tako i u inostranstvu. Bila je brižna supruga, majka i profesionalna koleginica koja je predstavljala temelj svoje kuće i svog pozorišta.

M.A.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar