ŽENSKA INICIJATIVA POČINjE OBUKU ZA NEGOVATELjICE

Gordana Jevdjić 03-05-2021

Potreba za kućnom negom je sve neophodnija, a naći kvalifikovano osoblje nije baš lako. Ovaj problem i potrebu prepoznala je i Nemačka razvojna agencija (GIZ) i podržala je akreditovanu obuku za obavljanje posla negovateljice - domaćice, radi pomoći starim licima i onima koji nisu u mogućnosti da brinu o sebi.

Obuku sprovodi trsteničko udruženje „Ženska inicijativa” koje je, u saradnji sa lokalnom samoupravom u Paraćinu već obučilo dvadeset žena, a posle praznika počeće obuka za deset polaznica i u Trsteniku. Mogu se prijaviti žene Romkinje, socijalno ugrožene osobe kao i žene koje nemaju formalno obrazovanje.

- Ovom obukom sve polaznice kvalifikovaće se za stručno obavljanje usluga - kaže Vesna Milosavljević, koordinator „Ženske inicijative”.

- Pored pomoći korisnicima usluga negovateljica, ova obuka se sprovodi i zbog toga što želimo da naše polaznice ekonomski ojačaju sebe i svoje porodice. Nove polaznice će, po završenoj obuci dobiti sertifikate, a posle kratkog perioda volontiranja sigurno će pronaći posao, jer je potražnja za negovateljicama zaista velika i na području opštine Trstenik - ističe Milosavljević.

Udruženje „Ženska inicijativa” u Trsteniku postoji i radi već deset godina i do sada je sprovelo brojne projekte kojima se pružaju usluge volonterskog rada, pomoći u kući i ekonomskog osnaživanja žena.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar