ŠEF SLUŽBE MESNIH ZAJEDNICA GRADSKE UPRAVE KRUŠEVAC, GORAN MILIĆ : GRADSKI BUDŽET OMOGUĆIĆE RAVNOMERNI RAZVOJ

Nikola Popović 04-05-2021

U plan programa i razavoja mesnih zajednica uvršetini su prioriteti koji su prema potrebama stanovnika sela sa teritorije Kruševca. Prvo se radi na revitalizaciji seoskih, nekategorisanih i poljskih puteva. O realiazciji postavljenih ciljeva za početak građevinske sezone šef Službe mesnih zajednica Gradske uprave Kruševac Goran Milić., kaže da se odvija predviđenom dinamikom i u skladu sa projektovanim planom razvoja za 2021. godinu.

U vreme nepovoljne epidemiološke situacije, kada su svi raspoloživi resursi pokrenuti na suzbijanju ove opake bolesti, Milić navodi da se u u Službi za rad mesnih zajednica Gradske uprave u Kruševcu o tome mislilo na vreme i da su se preduzeli pravi koraci.

- Veoma je važno da se napomene da se masovna imunizacija sprovodi i na seoskom područiju i da je odziv veoma dobar. Budžet za 2021. godinu je u svim segmentima razvojni i omogućiće da se sve mesne zajednice ravnomerno razvijaju i da se uslovi života poboljšaju u svim segmentima. Realizacija plana razvoja mesnih zajednica Grada Kruševca početkom nove građevinske sezone ima svoju dinamiku - napomenuo je šef Službe mesnih zajednica Kruševca Goran Milić. Revitalizacija poljskih puteva za ovu godinu krenula je iz Makršana, a opredeljeno je 3247 radnih sati buldozerima za sela Kruševca. U planu je rekonstruikcija domova kulture u Gaglovu, Kobilju i Žabaru. Asfaltiranjem Šumadijske ulice u Jasici, započinje ovogodišnji ciklus asfaltiranja ulica u selima na teritoriji Kruševca. U toku su radovi na asfaltiranju ulice u zaseoku Vasići u selu Ćelije. Posle završenih radova u Šumadijskoj ulici u selu Jasika, na seoskom područiju biće urađeni putevi između Kobilja i Velikog Golovoda u dužini od 2,8 kilometara. Takođe, uradiće se pravac Kobilje – Kosa- Lovci, ukupne dužine 4,1 kilometar. Put u dužini 2,25 kilometra na relaciji Srnje- Krvavica, i Komorane Lazarevac ukupne dužine 1600 metara. Meševo – Šavrane u dužini od 1800 metara biće asfaltirano.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar