„SRBIJA 20-25“ SAMO JE POČETAK RAZVOJA NAŠE DRŽAVE

Nikola Popović 08-05-2021

Moj treći mandat započela sam sa mlađim kolegama, sa novom energijom i velikom željom, koji će, nadam se, dati novu snagu da se Srbija dalje razvija. - Svaka dužnost na koju vas delegira SNS predstavlja najznačajniju moguću obavezu. U tom smislu nema razlike između odbornika na lokalu, narodnog poslanika ili člana Vlade. Svi činimo tim.

-Ono što svakako zanima čitaoce „Pobede“ , jeste kako protiče jedan dan u Skupštini Republike Srbije? Rad u Odboru, kako sednice Odbora protiču?

Radni dan u Narodnoj skupštini nije samo ono što građani Srbije imaju priliku da vide tokom prenosa zasedanja koji ide na drugom kanalu RTS-a. Pored redovnih i vanrednih zasedanja koja se održavaju u Parlamentu i koja se uglavnom uživo i prenose, bitan deo rada odvija se kroz skupštinske odbore na kojima poslanici imaju više mogućnosti da iskažu svoje mišljenje, a samim tim i da se glas građana čuje. Što se tiče zasedanja, kao i prethodnih godina, i dalje sam među poslanicima koji savesno i odgovorno obavljaju svoj posao. Trudim se da aktivno učestvujem u radu Parlamenta, i javljam za reč po temama za koje imam kredibilitet.

Svoje aktivno učešće nastavila sam u okviru Ženske parlamentarne mreže. Kada je reč o skupštinskim odborima, kao i u prethodna dva mandata, i u ovom sam član Odbora za zdravlje i porodicu i Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, kao i Odbora za prava deteta. U okviru Odbora za zdravlje i porodicu i u ovom sazivu formirana je radna grupa za predstavke građana i institucija, kojom imam čast da predsedavam i zajedno sa kolegama iz grupe odlučujem o daljim koracima u iznalaženju načina za rešavanje problema zbog kojih se građani obrate. Po prvi put je formiran Pododbor za praćenje epidemiološke situacije izazvane zaraznom bolešću COVID-19. Ukazana mi je velika čast, ali i odgovornost da kao predsednica Pododbora aktivno učestvujem i bavim problematikom koju je izazvala opaka COVID-19. Pododbor je formiran 2.februara ove godine, i odmah smo krenuli sa intenzivnim aktivnostima, na šta sam posebno ponosna. Pored svih ovih zaduženja krajem aprila očekuje me učešće na međunarodnoj konferenciji, a u svojstvu šefa Parlamentarne delegacije za centralno-evropsku inicijativu.

-U Kruševcu, što vam je baza, često ste na terenu, odnosno, razgovarate sa građanima, koji su na listi kojoj ste bili dali poverenje?

Kao neko ko je među osnivačima SNS u Kruševcu, već više od 12 godina, koliko postoji naša stranka, gotovo svakodnevno sam u kontaktu sa građanima. Kroz poslaničku kancelariju i u neposrednom kontaktu, kao i preko društvenih mreža, trudim se da u što kraćem roku odgovorim na pitanja naših sugrađana, bez obzira na to koju političku opciju podržavaju. Odgovornim ponašanjem trudimo se da rešimo sve probleme građana za koje postoji ekonomska i funkcionalna opravdanost. Osnovna je obaveza svakog ko predstavlja politiku Aleksandra Vučića i SNS da svakoga dana uradi nešto novo za svoju državu i svoj narod. To je i osnovni recept da i godine pred nama budu uspešne.

-Imate li i na kom nivou je saradnja Vas, kolega poslanika i lokalne samouprave?

Svaka dužnost na koju vas delegira SNS predstavlja najznačajniju moguću obavezu. U tom smislu nema razlike između odbornika na lokalu, narodnog poslanika ili člana Vlade. Svi činimo tim. Zna se koga predstavljamo i čiju politiku zastupamo, i to mora da bude jasno u svakoj sekundi dužnosti koju obavljamo. Naš zadatak je da obezbedimo da u 2021. godini Srbija bude uspešnija i bolja nego prethodne godine. Naši planovi za budućnost zapisani su u strateškom dokumentu „Srbija 2025“, a put do realizacije trasiran je kroz šest pravaca državne politike, kako ih je postavio predsednik države Aleksandar Vučić. Dobili smo mandat od naroda da upravo tim putem vodimo državu napred.

-Vi ste po treći put u poslaničkim klupama. Ako bi sada analizirali rad svakog saziva, koji po vama ima bolje rezultate i koji su?

Ozbiljnim i posvećenim radom u prethodna dva saziva doneli smo mnogo zakona, i tako podržali rad predsednika Aleksandra Vučića i Vlade na stvaranju dobrog privrednog ambijenta, izgradnji infrastrukture, smanjenju nezaposlenosti i stvaranju preduslova za bolje stanje u zdravstvu, obrazovanju, upravi i svim onim oblastima koje utiču na svakodnevni život naših građana. Teškim i nepopularnim reformama izborili smo se za sigurniju i izvesniju budućnost. Lavovski smo se borili sa opozicionim poslanicima koji su na sve načine pokušavali da rad Parlamenta prikažu u negativnom smislu. Usvojili smo zakone kojima se sprečava zloupotreba javnih resursa u kampanji, kao i da se broj žena na listama uveća na 40 odsto. Zbog svega toga Srbija je danas stabilna zemlja koja samostalno donosi odluke, poštovana u svetu, koja strpljivo obnavlja stara i gradi nova prijateljstva. Moj treći mandat započela sam sa mlađim kolegama, sa novom energijom i velikom željom, koji će, nadam se, dati novu snaguda se Srbija dalje razvija.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar