ZA NEDELJNO UŽIVANJE: ROLAT SA JAGODAMA

06-06-2021

Potrebno je:

400 g jagoda

4 jajeta

125 g šećera

100 g brašna

20 g gustina

pola kesice praška za pecivo

3 kesice vanilin-šećera

500 ml slatke pavlake

2 kesice učvršćivača za šlag

liker od višnje ili sok od jagode

Umutiti jaja s šećerom i četiri kašike vode sve dok se šećer ne rastopi. Dodati potom brašno, gustin i prašak za pecivo i sve dobro sjediniti. Masu sipati u širi pleh obložen papirom za pečenje i na 180 stepeni peći oko 10 do 15 minuta. Kada je kora gotova, izvaditi je i urolati u prethodno pokvašenu pamučnu krpu koju ste posuli šećerom. Ostaviti da se hladi tako urolano.

Oprati 300 g jagoda, iseći ih i ispasirati uz dve kesice vanilin-šećera. Umutiti slatku pavlaku s obe kesice učvršćivača za šlag i likerom od višnje, pa u ovu masu dodati ispasirane, zašećerene jagode. Dobro izmešati. Ohlađeni rolat razviti i namazati ovim filom. Ostaviti nekoliko kašika fila za dekoraciju. Ponovo uviti rolat. Premazati ostatkom fila i dekorisati odvojenim jagodama. Služiti hladno.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar