REKONSTRUKCIJA PUTNIH PRAVACA ŠIROM OPŠTINE TRSTENIK

Gordana Jevđić 09-06-2021

Građevinska sezona u opštini Trstenik, koja je počela sa prvim lepim vremenom, u punom je zamahu. Izvode se radovi na asfaltiranju brojnih putnih pravaca, saniraju se udarne rupe, radi se kanalisanje rečnih korita, u samom gradu rekonstruiše se nekoliko ulica. Po rečima Vladimira Dačića, većnika zaduženog za infrastrukturu, za kapitalne investicije iz lokalnog budžeta ove godine je izdvojeno 42 miliona dinara.

U Mijajlovcu je rekonstruisana i asfaltirana deonica puta u dužini od 500 metara. Vrednost radova je 4,5 miliona dinara a sredstva su obezbeđena iz budžeta Opštine. U ovom selu ima još dosta toga da se uradi i na putnoj infrastrukturi ali i na saniranju rečnih tokova, tako da je za meštane, asfaltiranje ove deonice veoma važno.

Put kroz Rujišnik koriste meštani sedam sela i zato je završetak radova na asfaltiranju deonice od 600 metara između Rujišnika i Male Sugubine veoma značajan. Po rečima Dejana Rakovca, zamenika predsednika opštine, za saniranje ove deonice, lokalna samouprava izdvojila je šest miliona dinara.

U Grabovcu se izvode radovi na uređenju rečnog korita. Reč je o nastavku radova kanalisanja Ljubostinjske reke u dužni od 200 metara, za koje su sredstva, u iznosu od 25 miliona dinara, dobijena od JP „Srbijavode”. Sređivanjem korita ove reke, koja je često plavila i ugrožavala veliki broj domaćinstava, trajno će se rešiti višedecenijski problem ovog prigradskog naselja.

U selu Prnjavor ka manastiru Ljubostinja radi se putni pravac u dužini od 3,3 km. Predviđeno je i uređenje pešačkih staza kako bi se stvorili što bezbedniji uslovi za sve učesnike u saobraćaju. Vrednost radova je 30 miliona dinara a izvođač je preduzeće Kruševac-put.

U toku su radovi na kružnom toku na izlazu iz Trstenika, u Osaonici, a deo magistralnog puta Kruševac – Kraljevo takođe se sanira, pa je sav saobraćaj preusmeren kroz sam grad.

Na gradskom području trenutno je zatvorena Ulica Damjana Maksića gde se kompletno rekonstruiše vodovodna i kanalizaciona mreža. Sredstvima Ministarstva privrede obavljaju se radovi na trotoraru i kolovozu u Ulici kneginje Milice i sanira se oko kilometar puta ka manastiru Veluće.

Tokom leta, i u ostalim naseljenim mestima, biće rekontruisani brojni drugi putni pravci što je predviđeno planom o kapitalnom održavanju puteva.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar