GIMNAZIJA KRUŠEVAC: DAN ŠKOLE PRILIKA DA NAGRADIMO NAJBOLJE

J.M. 09-06-2021

Gimnazija u Kruševcu obeležila je svoj 156. rođendan, a prema rečima direktorke škole, Biljane Dačić, ovo je odlična prilika da se istaknu i pohvale posebna dostignuća učenika tokom cele školske godine. Kako je navela direktorka, to što se školska godina odvijala u posebnim uslovima nije sprečilo učenike da vredno rade i da postignu velike rezultate.

- Ove godine 25 učenika osvojilo je 34 republičke, nagrade Srpske olimpijade ili plasman na Međunarodnu olimpijadu. Učenik generacije, Jovan Marković je osvojio, pored republičkih nagrada i dve Srpske olimpijade, iz hemije i fizike, koje su po rangu iznad republičkih takmičenja i tri plasmana na Međunarodne olimpijade iz hemije, fizike i astronomije i astrofizike, odakle je iz hemije doneo srebrnu medalju - kazala je Dačić.

Jovan Marković stipendista je Ministarstva omladine i sporta. Za uspehe koje je postigao zaslužni su, kaže, volja, ljubav prema predmetima i podstrek društva.Namerava da se ubuduće bavi fizikom i hemijom, a fakultet je već upisao.

- Stipendija mnogo znači, jer je to dokaz da su moj trud i rad prepoznati, a to je ono što nas i tera da radimo dalje. Inače, izabran sam za studenta na jednom od najprestižnijih fakulteta u Americi (Amherst College) ali i svetu, i tamo planiram da studiram fiziku i hemiju u isto vreme ili u nekoj kombinaciji – kaže Jovan.

U novoj školskoj 2021/2022. godini Gimnazija Kruševac planira da upiše po četiri odeljenja društveno-jezičkog i prirodno-matematičkog smeta, kao i po jedno spesijalizovano odeljenje: filološko, odeljenie za učenike nadarene za računarstvo i informatiku i za scensku i audio-vizuelnu umetnost.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar