PROGRAM PODRŠKE ZA POLjOPRIVREDNIKE DUPLIRAN

Informativni centar 10-06-2021

Opština Ćićevac će i ove godine kao jedan od prioritetnih zadataka realizovati projekat pomoći poljoprivrednim prozivođacima, kako bi poboljšala mogućnost da ruralni delovi opštine dobiju svoju šansu za opstanak i razvoj. Za realizaciju Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja iz budžeta opštine, za 2021. godinu, izdvojeno je dvostruko više sredstava za podršku poljoprivrednim proizvođačima. Šest miliona dinara opredeljeno je za podsticaje u poljoprivredi, a program će biti realizovan kroz mere direktnih plaćanja i mere ruralnog razvoja.

Mere direktnih plaćanja, obuhvaćene su Konkursom za regresiranje dela troškova za prvo vestačko osemenjavanje umatičenih krava i junica na teritoriji opštine Ćićevac u 2021. godini.

Za ovaj vid pomoći odgajivačima, iz opštinskog budžeta opredeljeno je osamsto hiljada dinara.

Sredstva iz programa mera podrške namenjena su registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima sa teritorije opštine Ćićevac, u visini od 100% za regrese i 70% za investiranje u fizicku imovinu i dodeljivaće se putem konkursa koji će detaljnije definisati kriterijume za korisnike koji će imati pravo da konkurišu samo sa jednom prijavom.

Mere podrške u oblasti poljoprivrede sprovode se u cilju unapređenja kvaliteta života u seoskim sredinama, povećanja produktivnosti i efikasnosti u radu poljoprivrednih gazdinstava, kao i podsticanju udruživanja.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar