JAPANSKA PODRŠKA DOMU ZDRAVLJA VARVARIN

S.Savić/N.Popović 10-06-2021

NJ.E. g. Takahiko Kacumata, ambasador Japana u Republici Srbiji prisustvovao je primopredaji donacije- rendgen aparatu Domu zdravlja Varvarin. Vlada Japana obezbedila je pomenutoj ustanovi 76.000 evra kao podršku unapređenja zdravstvene zaštite u Srbiji.

-Veoma mi je drago da mogu da prisustvujem ovoj primopredaji donacije Japanske pomoći za osnovne potrebe stanovništva u Varvarinu.Nadam se da će donirana oprema u vidu rendgen aparata biti od velike koristi – istako je ovom prilikom NJ.E. g. Takahiko Kacumata, ambasador Japana u Republici Srbiji.

Na značajnoj donaciji su se zahvalile dr Jasmina Rakić, direktorka Doma zdravlja Varvarin i dr Marija Živković Milutinović, šef radiologije.

- Prethodni aprarat je datirao iz 1976. godine, i pravo je vreme bilo da na njegovo mesto dođe novi i bolji. Imaćemo bolju dijagnostiku,a samim tim i adekvatniju terapiju. Zahvaljujem se ovom prilikom Vladi Japana i NJ.E. g. Takahiku Kacumati, ambasadoru Japana u Republici Srbiji – ističe direktorka Rakić.

Uključujući ovu donaciju, ukupna iznos japanske pomoći kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) u Srbiji od 1999. godine je oko 14,9 miliona evra, dok je iznos japanske pomoći Srbiji tokom istog perioda preko 500 miliona evra.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar