MANIFESTACIJA JEFIMIJINI DANI U TRSTENIKU OD 15. DO 17. JUNA

M.M/J.M 14-06-2021

Trideset četvrta po redu kulturno-duhovna manifestacija ‚‚Jefimijini dani“ biće organizovana od 15. do 17. juna u Trsteniku. Nagrada “Jefimijin vez” biće svečano uručena na centralnoj, trećoj, večeri manifestacije u manastiru Ljubostinja, a ovogodišnji dobitnik je pisac Dragan Lakićević. Samu manifestaciju će otvoriti predsednica opštine Milena Turk, a tokom sve tri večeri predstaviće se Muzička škola “Kornelije Stanković” iz Trstenika.

- Prvo veče će se održati pred spomenikom Kneginje Milice u centru Trstenika, a besedu će govoriti književnica Ljiljana Habjanović Đurović. Potom će biti održan koncert Danice Crnogorčević, a predstaviće se i pesnikinje Slađana Ristić, Jelena Stojsavljević i Zorica Lešović Stanojević – kaže Veroljub Vukašinović, član Organizacionog odbora manifestacije “Jefimijini dani”.

Tokom drugog dana manifestacije biće organizovan okrugli sto “Vladarke i plemkinje srednjovekovne Srbije”, kao i dodela nagrade “Ljubostinjski krin”.

Za poslednji dan manifestacije planirana su pesnička prinošenja na kojima će govoriti Radomir Andrić, Matija Bećković, Blagoje Baković i mnogi drugi, a Jefimijinu “Pohvalu svetom knezu Lazaru” govoriće Jelena Stupljanin. Ove, poslednje, večeri biće dodeljena nagrada “Jefimijin vez”.

Inače, ovaj festival organizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Opštine Trstenik, a organizator je Narodni univerzitet Trstenik.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar