IZLOŽBA STARIH ZANATA U MILIČINOJ ULICI

M.Mitić 14-06-2021

U cilju promocije ženskog preduzetništva i popularizacije proizvoda domaće radinosti, u Miličinoj ulici u Kruševcu organizovana je izložba na kojoj je učešće uzelo dvadesetak izlagača iz Rasinskog okruga. Organizator je Regionalna privredna komora Kruševac.

- Imamo udruženja iz celog Rasinskog okruga, cilj nam je da promovišemo stare zanate i preduzetništvo, a izložbu organizujemo u saradnji sa Poslovnim centrom koji nam je obezbedio tezge za izlagače - istakla je ovom prilikom Marija Vesković, stručni saradnik u Regionalnoj privrednoj komori Kruševac.

Poljoprivredno gazdinstvo Petrović bavi se proizvodnjom voća i povrća tri godine, a kako ističu, njihovi proizvodi namenjeni su svim generacijama koje žele da se hrane zdravo.

- U našim proizvodima nalazi se 100% voća, imamo u ponudi džemove, slatka, ajvar i sokove, a takođe imamo i program za dijabetičare - kaže Vesna Petrović u ime pomenutog gazdinstva.

Stare zanate poput heklanja i pletenja predstavili su i članovi Udruženja “Jefimijin vez” iz Trstenika.

- Bavimo se heklanjem, pletenjem, veženjem, dekupažom, a pravimo i brojanice. Naše proizvode uglavnom kupuju ljudi iz inostranstva - istakla je Milanka Barać.

Izložba će trajati do 20. juna, a za posetioce otvorena je svakog dana od 8 do 20 časova.
Ukupno komentara 0

Ostavite komentar