U BRUSKOJ SREDNJOJ ŠKOLI POČELA PRIJAVA ZA POLAGANJE PRIJEMNOG ISPITA ZA UPIS U SPECIJALIZOVANO IT ODELJENJE GIMNAZIJE

Izvor: RTV Brus 18-04-2024

U Srednjoj školi Brus počela je prijava učenika za polaganje prijemnog ispita za upis u odeljenje gimnazije za učenike sa posebnim sposobnostima za informatiku i računarstvo. Elektronska prijava kandidata vrši se na portalu Moja srednja škola i trajaće do 22. aprila 2024. godine, do 16 časova a mesta ima za 20 budućih srednjoškolaca IT (AJ TI) smera.

Inače, u narednoj 2024-25. školskoj godini bruska Srednja škola upisuje 132 učenika, raspoređena u 5 odeljenja. Zainteresovani kandidati mogu da se opredele za neki od 6 obrazovnih profila: opšti smer Gimnazije, finansijsko-računovodstveni tehničar, turističko-hotelijerski tehničar i mešovito odeljenje konobar-kuvar. Obrazovni sistem u Srednjoj školi u Brusu je na visokom nivou, ističe direktorka Vesna Marinković, što potvrđuju tradicionalno dobri rezultati učenika na predmetnim takmičenjima.

Među benefitima budućih đaka, uz kvalitetan nastavni rad i opremu za učenje, Marinković navodi i besplatan prevoz i užinu za učenike prvog razreda, obezbeđene u saradnji sa lokalnom samoupravom.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar