VELIKO FINALE FESTIVALA “TROFEJ ODBOJKICA” ODRŽANO U KRUŠEVCU

Lazar Jović 10-06-2024

Karavan mladosti, zabave, veselja, igre i sporta, u okviru festivala Odbojkaškog saveza Srbije pod nazivom “Trofej Odbojkica”, dočekao je veliko finale. U nedelju je u Hali sportova u Kruševcu, u saradnji sa Odbojkaškim savezom Kruševca, organizovana finalna manifestacija prve sezone, a učestovavalo je preko 700 dece iz čitave Srbije.

Finalni festival mini odbojke otvorila je Nevena Plavšić, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport Grada Kruševca dok je početak velikog finala upriličio i dečiji hor “Nada Popović”, koji je izveo himnu Srbije, Bože pravde. Sa mališanima se družila i kompletna ženska kadetska reprezentacija Srbije, koja je slobodan dan tokom dugih priprema za Balkanijadu i Evropsko prvenstvo, odlučila da iskoristi kako bi upriličila ovu odbojkašku manifestaciju. Takođe, Andrija Vulikić, tehničar subotičkog Spartaka i povremeni reprezentativac Srbije, bio je deo današnjeg druženja.

Kao i obično, mališani su igrali mini-odbojku na četiri terena, učestvovali u arenama izazova gde su se dokazali u veštinama sa loptom i vežbama fizičke kulture. Rešavali su zadatke primerene njihovom uzrastu u okviru naše “Odbojkica mozgalice”, upoznali su i maskote naših partnera iz Vodavode i dobili specijalne nalepnice sa Vodavoda superherojima i rešavali slagalicu. Baš kao što je to bio slučaj i na prethodnim turnirima, veliki broj roditelja, baka i deka, ostalih članova porodice i drugara, bodrilo je svoje najmilije, što je dodatno ulepšalo današnju manifestaciju.

Na kraju, svi učesnici finalne manifestacije dobili su zlatne medalje, koje su podelile kadetkinje Srbije, ali i svi prisutni odbojkaški radnici. Pored odličja, mališani su dobili diplome, sakupljali su interesantne stikere za svoja postignuća, a najsrećniji i najveštiji su kućama poneli i lepe darove od kompanije PEAK i Odbojkaškog saveza Srbije.

Inovativni koncept “Odbojkica”, za decu uzrasta od 10 do 12 godina, koji je krenuo u decembru iz Knjaževca, gde se preko 300 mališana iz cele Srbije družilo, igralo mini-odbojku, zabavljalo u sportsko-rekreativnim izazovima i animiralo uz zabavne i edukativne sadržaje, pokazao se kao izvanredna ideja. Iz meseca u meseca, organizaciju su preuzili Obrenovac, Gornji Milanovac, Leskovac, Zlatibor i Bijeljina, da bi se danas u Kruševcu na sjajan način okončala prva sezona u kojoj je učestvovalo više od 3000 dece iz cele Srbije, ali i iz Republike Srpske.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar