DARKO ANDONOV NOVI POMOĆNIK GRADONAČELNIKA ZA POLJOPRIVREDU

I.M. 25-07-2024

Darko Andonov od nedavno je novi pomoćnik gradonačelnika Kruševca za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu a kako kaže poljoprivreda mu je ljubav još od najranijeg detinjstva.

Novoizabrani pomoćnik završio je akademske studije na Agronomskom fakultetu u Čačku 2010. godine a master akademske studije drugog stepena na studijskom programu Agronomija, model zaštita bilja.

Kada su u pitanju programi poljoprivrede i ruralne politike ove godine izdvojen je 61 milion dinara , istakao je Andonov.

Sredstva su raspodeljena na razne projekte i mnogobrojne druge mere za razvoj poljoprivrede i preradu u poljoprivredi. Ove godine uvećana su za 1,5 miliona i nadamo se da će tako biti iz godine u godinu kako bi se pospešila poljoprivredna proizvodnja,istakao je Andonov.

Neki od konkursa za poljoprivrednu proizvodnju su nedavno završeni , dok je još tri poziva aktivno.

Od aktivnih konkursa tu je konkurs koji se tiče osigurnja ueva,plodova,višegodišnjih zasada i životinja i za taj konkurs poljoprivrednici prijave mogu da podnose do 15. novembra, kaže pomoćnik gradonačelnika i podseća da su aktivni i konkurs za veštačko osemenjavanje krava i konkurs za mladu žensku telad.

U Kruševcu će se 12. oktobra održati 16. po redu Poljoprivredni sajam odnosno 22. Regionalna izložba govedarstva,stočarstva i kozarstva a pripreme su uveliko u toku.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar