OŠ “DRAGI MAKIĆ” DOBILA VREDNU DONACIJU, NOVU SPORTSKU OPREMU I REKVIZITE

Nikola Petrović 25-07-2024

Osnovna škola “Dragi Makić” u Bošnjanu dobila je vrednu donaciju, novu opremu i rekvizite za potrebe časova fizičkog vaspitanja. Predsednik Saveza za školski sport opštine Varvarin Milan Lukić podseća na dugogodišnju uspešnu saradnju sa Sportskim savezom Srbije, koji u saradnji sa Ministarstvom sporta već par godina obezbeđuje sportsku opremu temnićkim školama.

On je uputio zahvalnost Savezu za sport Srbije, ministru sporta u Vladi Republike Srbije Zoranu Gajiću, njegovom posebnom savetniku Dejanu Bojoviću, a posebno Milutinu Popoviću, predsedniku Odbojkaškog saveza Republike Srpske, velikom prijatelju opštine Varvarin, koji se maksimalno zalaže da sve temnićke škole budu opremljene najnovijom opremom.

-Savez za školski sport opštine Varvarin pokušao je da ovu školu opremi što je bolje moguće, tako da smo ove godine od Sportskog saveza Srbije dobili opremu za našu fiskulturnu salu i za školski poligon i to dva gola za rukomet, dve košarkaške table sa kompletnom opremom za košarku, dobili smo i opremu za potrebe fiskulturne sale poput strunjača, kozlića, daske za preskok, dvovisinske grede i još dosta toga, a za par dana dobićemo i lopte za potrebe časova fizičkog vaspitanja - navodi Milan Lukić.

On naglašava da je ovom prilikom odlučeno da donacija u celosti ode OŠ “Dragi Makić” u Bošnjanu, u odnosu na ranije godine kada je oprema deljena na više škola, pa su, na neki način, možda i donacije prošle neprimetno, tako da je sada cilj da svaka škola bude opremljena u potpunosti, što će biti praksa i u narednom periodu, a kako bi temnićki osnovci i srednjoškolci imali najbolje uslove za učenje i bavljenje fizičkim aktivnostima.

Povodom ove vredne donacije OŠ “Dragi Makić” u Bošnjanu obišao je i predsednik Skupštine opštine Varvarin prof. Saša Živadinović.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar