VELIKI USPEH UČENIKA OŠ „DRAGI MAKIĆ” NA RAZNIM ŠKOLSKIM TAKMIČENJIMA

Nikola Petrović 16-04-2024

Učenici OŠ „Dragi Makić” ostvaruju odlične rezultate na brojnim takmičenjima, kako na opštinskom i okružnom, tako i na republičkom nivou. Nedavno je osvojeno četvrto mesto na Republičkom takmičenju iz španskog jezika, a učenici ove obrazovne ustanove se uveliko pripremaju i za naredna takmičenja.

Učenica VI razreda škole u Bošnjanu, Milena Avramović, učestvovala je na Okružnom takmičenju iz tehnike i tehnologije, gde je ostvarila i plasman na Republičko. Ističe da joj je učešće na takmičenju bilo veoma zanimljivo, konkurencija nije bila velika i očekuje i dobre rezultate na Republičkom takmičenju.

- Volim da učim i da radim i nemam nikakvih poteškoća u radu. Pored tehnike i tehnologije, učestvovala sam i na takmičenju iz srpskog jezika i gramatičke kulture i tu sam na Opštinskom takmičenju osvojila treće mesto, dok sam na Okružnom bila druga - rekla nam je Milena Avramović.

Njena drugarica iz odeljenja Andrea Tomić ove godine je bila učesnik školskih takmičenja iz matematike i istorije, gde je osvojenim trećim mestom obezbedila plasman na Okružno, dok je na Opštinskom takmičenju iz tehnike i tehnologije osvojila prvo mesto, na Okružnom treće i plasirala se tako na Republičko takmičenje.

Nina Jovanović je učenica VIII razreda, a na Republičkom takmičenju iz španskog jezika, održanom pre desetak dana u Borči, osvojila je četvrto mesto. Ona se plasirana i na Okružno takmičenje iz srpskog jezika i gramatičke kulture, ali pošto su se termini poklopili, odlučila je da ode na Republičko iz španskog jezika i tu ostvarila visok plasman.

- Za mene je veliko zadovoljstvo i velika čast da predstavljam našu školu i veoma sam srećna zbog toga što sam doprinela uspehu i učvrstila ugled naše škole. Meni lično španski jezik najbolje ide i s obzirom da je to drugi strani jezik, moja ljubav uvek je bila usmerena prema tim stranim jezicima, volim ja i engleski, ali sam taj vokabular reči španskog jezika, kao i veliki broj pravila u španskom jeziku, toliko mi se sviđaju. Volela bih da u budućnosti naučim još neki jezik, pored španskog i engleskog i da još više obogatim svoje znanje, zato što smatram da je najvažnije i da je veoma bitno da razvijamo svoju sposobnost govorenja i da što više jezika znamo - rekla nam je Nina Jovanović.

Hana Preljić, učenica VIII razreda škole u Bošnjanu, nastavila je i ove godine sa plasmanima na brojna Okružna i Republička takmičenja, plasirala ne na Republičkim takmičenjima iz književnosti i srpskog jezika i gramatičke kulture, osvojila je prva mesta gotovo na svim takmičenjima na opštinskom nivou, a školu je predstavljala i na brojnim Okružnim takmičenjima.

- Ove godine sam učestvovala na takmičenjima iz matematike, geografije, književnosti, srpskog jezika i gramatičke kulture, engleskog jezika, tehnike i tehnologije, recitovanja i još nekih predmeta, kojih trenutno ne mogu da se setim. Pošto sledi pis u srednje škole, potrudiću se da odradim prijemne ispite najbolje što mogu, to mi je trenutno najveći fokus, zato što želim da upišem IT smer u Gimnaziji, s obzirom na to da je jedan jak smer i da je velika potražnja za tim smerom, polažem četvrti prijemni ispit iz naprednih zadataka iz matematike, išla sam na pripreme u kruševačkoj Gimnaziji i drago mi je što sam se zaista dobro snašla, tako da za septembar mesec planiram da upišem IT smer i da nastavim sa muzičkom školom, da upišem solo pevanje i, naravno, druge aktivnosti kao što su gluma, sport, da nastavim da napredujem u svim oblastima - rekla nam je Hana.

Pored školskih obaveza, ona je učenica i Muzičke škole “Stevan Hristić”, uči klavir, svira bubnjeve, a ove godine je osvojila i prvo mesto na Republičkom takmičenju iz likovne kulture, a poslala je i radove na još neke konkurse, odakle očekuje lepe vesti i nove nagrade.

Da je Bošnjane rasadnik talenata, govori i broj učenika koji na skoro svim takmičenjima ostvaruju odlične rezultate, ali i potvrđuje i kvalitet nastavnog kadra koji uspeva da izvuče sav talenat iz svojih učenika. Kao što reče jedna od najboljih učenica, Hana Preljić, malo smo poranili sa posetom Bošnjanu, ali očekujemo nove nagrade sa novih takmičenja, tako da kroz par nedelja uslediće i nove lepe vesti iz ove škole.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar