„KORACIMA KROZ TRADICIJU“ U OŠ „DESPOT STEFAN“

25-04-2024

Škola „Despot Stefan“ u Donjem Stepošu, sa više od osamdeset godina radnog iskustva, nastavlja svoju misiju usmeravanja učenika na pravi put kroz obrazovni proces i vannastavne aktivnosti. Ova škola, na izuzetnoj lokaciji, daleko od saobraćajne gužve, omogućava učenicima da se razvijaju u prijatnom i stimulativnom okruženju, opremljenom savremenim nastavnim sredstvima.

U okviru projekta "Identifikacija i podrška učenicima sa izuzetnim sposobnostima" škola je organizovala aktivnost pod nazivom "Koraci kroz tradiciju", a ova faza projekta fokusira se na narodnu tradiciju i značaj očuvanja kulturnog nasleđa.

- Ovo je treća faza, prva aktivnost je bila u Nauparu gde smo birali naše buduće likovne umetnike, druga faza u Gornjem Stepošu, tamo smo radili kviz znanja, a u ovoj fazi otkrićemo talente kada je u pitanju muzika, ali kroz narodnu tradiciju. Četvrta faza biće u Jablanici i tu ćemo otkriti buduće sportiste – pojašnjava Anita Perić, učiteljica OŠ „Despot Stefan“.

Učenici su, u okviru ove faze, imali priliku da razvijaju svoje razumevanje i poštovanje kulturne raznolikosti, a kroz učenje folklornih koraka i kviz znanja o narodnoj tradiciji. Gosti iz OŠ „Strahinja Popović“ iz Dvorana pridružili su se učenicima u ovoj interaktivnoj aktivnosti.

- Ovde su učenici od prvog do četvrtog razreda, koji će se ovde baviti izučavanjem narodne tradicije i folklora. Moram da istaknem dobru saranju naše dve škole i u ovom, ali i u drugim projektima, a učestvovali smo i u fazi koja se odnosila na likovne talente. Otkrili smo mnoge talente u našoj školi što nam je pomoglo da prilagodimo programe obrazovanja i zahteve prema našim učenicima – navela je Ivana Blagojević, učiteljica OŠ „Strahinja Popović“.

Ovom prilikom, aktivni članovi folklornih ansambala pretstavili su delove folklornih igara, dok su učiteljice i akreditovani koreograf pomagali u savladavanju folklornih koraka.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar